Pårørende til MH370-ofre lærer intet nyt af endelig rapport

Den endelig rapport om flyet MH370's skæbne er blevet vist på forhånd til pårørende for de personer om bord

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP
Følg Krig & katastrofer

Der står intet nyt i den endelige rapport om flyet MH370's skæbne. Det siger flere pårørende til personer, der var om bord på flyet til nyhedsbureauet Reuters.

Flyet forsvandt for fire år siden på sin tur fra Kuala Lumpur til Beijing. Flyet er aldrig blevet fundet, og dets skæbne er ukendt. Alle 239 person om bord frygtes omkommet.

Jagten på at finde flyet - der antages at ligge i Det Indiske Ocean - har stået på over flere år. Samlet set er der brugt, hvad der svarer til omkring en milliard danske kroner på at efterforske 120.000 kvadratkilometer af oceanet.

Rapporten offentliggøres senere mandag. Den er dog blevet vist til de pårørende på forhånd.

Selv om den ikke bringer ny viden, påpeger den nogle fejl og brud på vanlige protokoller, der blev begået i forbindelse med flyets forsvinden.

- Vi håber, at disse fejl ikke bliver gentaget, og at der bliver taget forholdsregler, der skal sikre, at det ikke sker, siger Grace Nathan, som er advokat og datter til Anne Daisy, der var om bord på flyet.

Hun har tidligere givet udtryk for ærgrelse over, at eftersøgningen af flyet er stoppet.

- Vi kan ikke fortælle regeringen, hvad den skal gøre, men for mig og de øvrige familier er det af mange årsager vigtigt at finde flyet, sagde hun i maj, da den sidste eftersøgning blev indstillet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind