Pakistan: FN må bremse ulmende Kashmir-konflikt

Spændingerne mellem Indien og Pakistan stiger, og sidstnævnte ønsker nu at FN går ind i konflikten.

Efter flere års relativ ro i Kashmir, et omstridt område mellem Indien og Pakistan, er konflikten ved at blusse op igen.

Indien har udført angreb på pakistansk jord, og Pakistan vil nu have FN til at mægle. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Der er et farligt øjeblik for regionen. Tiden er kommet til, at FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, skrider til handling, hvis vi skal undgå en krise. Og vi kan se en krise under opsejling, sagde Pakistans ambassadør i FN, Maleeha Lodhi, tidligere fredag til AFP.

Spændingerne i Kashmir har stået på mere eller mindre siden Pakistan og Indien blev splittet op i to forskellige stater. Efter en længere periode med ro er de igen kommet op til overfladen.

Det er sket, efter at Indien tidligere på måneden angreb specifikke mål i den pakistanske del af Kashmir.

Indien har selv fortalt, at man angreb militante grupper, som man mener har stået bag angreb på indiske soldater.

Den udlægning afviser Pakistan dog blankt.

- Kabinettet støtter premierministeren i fuldkomment at afvise de indiske påstande om, at der er blevet udført nålestiksoperationer, skriver den pakistanske regeringen i en kommentar ifølge Reuters.

Pakistan mener, at Indien uprovokeret åbnede ild mod den pakistanske del af Kashmir, hvilket kostede flere soldater livet.

- Atommagter har et klart ansvar for at udøve tilbageholdenhed, udtaler talsmand for det amerikanske udenrigsministerium Mark Toner ifølge Reuters.

Indien og Pakistan har været i krig fire gange siden 1947, ofte med Kashmir som det omstridte punkt.

Både Indien og Pakistan krævede at få Kashmir, da landene efter Anden Verdenskrig vandt deres selvstændighed fra Storbritannien. Siden da har området været et stridspunkt mellem de to.

Ud over den nationale konflikt er Kashmir præget af en sekterisk konflikt mellem muslimer og hinduer.