Palæstinensisk bilist ramte fire israelere

Jerusalem er blevet ramt af muligt angreb, hvor en person har kørt sin bil ind i en flok fodgængere.

En palæstinensisk bilist kørte fredag morgen ind i en menneskemængde ved et stoppested i Jerusalem og sårede mindst fire personer, oplyser israelsk politi.

Episoden, der behandles som et muligt terrorangreb, skete på et hovedstrøg ved en israelsk grænsestation nær Østjerusalem, som er overvejende arabisk.

Politiet siger, at palæstinenseren efter påkørslen af flere personer stod ud af sin bil og gik til angreb på forbipasserende med en kniv, inden han blev skudt og såret af en sikkerhedsvagt.

Ingen af de ramte personer er hårdt såret.

- En ung mand ramte fire fodgængere og stod derefter ud og forsøgte at stikke forbipasserende ned, siger en talskvinde for politiet, Luba Samri, i en erklæring.

- Fire personer blev såret, fastslår talskvinden, der siger, at der er tale om et 'terrorangreb.'

Jerusalem har flere gange været udsat for lignende angreb.

Sidste år kørte palæstinensere flere gange biler ind i menneskemængder, der stod og ventede på sporvogne. Ved angrebene blev mindst tre dræbt, mens over en halv snes blev såret.

Fredagens angreb øger spændingerne i Jerusalem forud for det israelske parlamentsvalg i denne måned, og det skete umiddelbart efter, at den palæstinensiske ledelse havde sagt, at den vil afslutte et sikkerhedssamarbejde med den jødiske stat i de besatte palæstinensiske områder.

En meningsmåling i denne uge fra tv-kanalen Channel 10 viste, at premierminister Benjamin Netanyahus højrenationale Likud-parti står til at få 23 ud af parlamentets 120 pladser ved parlamentsvalget 17. marts.

Netanyahu rivaliserer ved valget med Isaac Herzogs koalition, der er samlet i centrumvenstrelisten Den Zionistiske Union. Flere målinger har vist, at mellem 44 og 47 procent af vælgerne foretrækker Netanyahu som premierminister, mens blot 28 til 35 procent ønsker Herzog.