Passagerfly forsvundet i Sydøstasien

Luftfartsmyndighederne har mistet kontakten med et indonesisk fly med 54 mennesker om bord

Et indonesisk fly med 54 mennesker om bord er tilsyneladende forsvundet i Papua-regionen i Indonesien.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt BBC.

Omkring klokken 15 lokal tid (klokken 8 dansk tid) mistede luftfartsmyndighederne kontakten med flyet, kort efter at det var lettet fra Sentani-lufthavnen i regionens hovedstad Jayapura. Flyet var på vej til byen Oksibil i den sydlige del af regionen, oplyser den nationale redningstjeneste

Flyveturen skulle have varet 45 minutter, men efter omkring en halv time mistede myndighederne kontakten med flyet.

- Vi er ikke klar over, hvad der er sket med flyet endnu, og vi koordinerer med de lokale myndigheder, siger J.A. Barata, der er telasmand for det indonesiske transportministerium, til AFP.

- Vejret er meget dårligt i området for tiden, og det er meget mørkt og skyet. Det er ikke optimalt for en eftersøgning. Området er bjergrigt, siger han videre.

På grund af vejret, og at mørket er faldet på i området, er eftersøgningen indstillet, og det ventes først at den genoptages mandag morgen.

I alt 44 voksne passagerer, fem børn og fem besætningsmedlemmer var om bord på flyet, som kom fra det lokale flyselskab Trigana Air Service.

Selskabet er på EU's 'sorte liste', så de ikke har lov til at flyve i Europa. Søndagens hændelse er selskabets 15. siden 1992, men den kan dog vise sig at være den mest alvorlige. I juli 1997 mistede 28 ud af de i alt 50 ombordværende mennesker, da flyet styrtede ned kort efter, det var lettet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ifølge CNN er der ikke noget, der tyder på, at flyet har udsendt et nødsignal i forbindelse med dets forsvinden.

Klik rundt på grafikken for at se det, vi på nuværende tidspunkt ved om flyets rute.

Opdateres...