Annonce:
Annonce:

Pave Frans vil have islamistisk terror fordømt

Det vil være en støtte for muslimer, hvis deres politiske og religiøse ledere gik imod islamistisk terror.

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Pave Frans har søndag opfordret muslimske ledere i hele verden til klart at fordømme terrorisme, der udføres i islams navn.

På et pressemøde i flyet, der transporterede ham tilbage til Rom efter et tre dage langt besøg i Tyrkiet, besvarede pave Frans et spørgsmål om Islamisk Stat og andre jihadistgrupper ved at gentage, hvad han har sagt til præsident Recep Tayyip Erdogan på et privat møde i fredags.

- Jeg sagde til ham, at det ville være vidunderligt, hvis alle verdens muslimske ledere, politiske, religiøse og akademiske, udtrykte sig klart og fordømte voldshandlingerne, der er til stor skade for islam, siger paven.

- Det ville hjælpe et flertal af muslimerne, hvis det kom fra disse politiske, religiøse og akademiske lederes munde. Vi har alle behov for en verdensomspændende fordømmelse, tilføjer han.

Annonce:

Paven fortsætter med at påpege, at den nuværende globale krise har udløst en fare for, at alle muslimer bliver skåret over en kam.

- Det er sandt, at i lyset af de handlinger, der udføres, ikke bare i denne region, Irak og Syrien, men også i Afrika, er der en vis reaktion af afsky, som om det er det, islam handler om, siger pave Frans og uddyber:

-Jeg bliver vred. Mange muslimer bliver stødt og siger, at de ikke er den slags folk, og at Koranen søger fred.

Paven angreb de folk, der siger, at "alle muslimer er terrorister" og tilføjer: "Ligesom man ikke kan sige, at alle kristne er fundamentalister".

Den argentinsk fødte leder for alle verdens katolikker tager også afstand fra, hvad han betegner som "kristenfobi" i Mellemøsten.

Han beskylder yderliggående islamister for at jagte kristne, mens visse myndighedspersoner handler som om "de ønskede, at der ikke skulle være nogen kristne tilbage i disse lande".

Paven konkretiserede ikke, hvilke lande han henviste til.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: