Pentagon: Russere angreb USA-støttede oprørere i Syrien

Der var angiveligt amerikanske soldater til stede i lejr, som blev bombet af russere i det sydlige Syrien

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, anklager russiske styrker for at have angrebet USA-støttede oprørere i det sydlige Syrien.

Angrebet skal have været rettet mod en militærlejr i al-Tanaf, hvor USA-støttede oprørere ifølge den amerikanske forsvarsledelse var samlet for at koordinere kampen mod islamistgruppen Islamisk Stat.

Der skal også have været amerikanske soldater til stede i lejren.

Oprørerne tilhørte Syriens nye hær (SNA), som er den seneste af flere nye moderate oprørsgrupper, som USA har hjulpet i gang. Ifølge Pentagon var der også oprørere fra USA-støttede irakiske militsgrupper til stede i lejren, da de russiske fly kastede deres bomber.

SNA trænes af amerikanske og britiske instruktører i Jordan.

USA har over for Rusland givet udtryk for "dyb bekymring" efter angrebet.

- Rusland fortsatte angrebene mod lejren al-Tanaf, selv da USA gennem de korrekte kanaler havde informeret de russiske styrker om, at amerikanske styrkers og koalitionsstyrkernes sikkerhed var truet, siger Pentagon.

Også oprørere i Aleppo, som var Syriens største by før krigen med over to millioner indbyggere, blev udsat for luftangreb.

Det russiske forsvarsministerium opfordrede ellers torsdag til en langvarig våbenhvile i Aleppo.

Udmeldingen om våbenhvilen kom, få timer efter USA's udenrigsminister, John Kerry, også havde opfordret til en oprigtig indstilling af fjendtligheder i Syrien.

/ritzau/AFP