Politi: Smuglerkaptajn og styrmand anholdt

FN: 800 personer døde i bådulykke i Middelhavet: Den formodede kaptajn og styrmand er udpeget af andre overlevende og anholdt

Kystvagtskibet Gregoretti ankommer til Italien med 27 overlevende fra den kæntrede båd, hvor 800 personer mistede livet. (Video: AP)

- Vi kan oplyse, at 800 er døde, inklusive børn mellem 10 og 12 år. Der var syrere, omkring 150 eritrerianere, Somaliere. De forlod Tripoli omkring klokken 8 lørdag.

Det siger Carlotta Sami, som er talskvinde for UNHCR, ifølge nyhedsbureauet AFP om weekendens katastrofe, hvor en flygtningebåd med migranter kæntrede i Middelhavet.

Tallet er blevet meldt ud natten til tirsdag. Mandag aften blev den formodede kaptajn og et besætningsmedlem på den forliste båd er blevet anholdt af italiensk politi. De er mistænkt for at være medlemmer af en menneskesmuglerbande og sigtet for menneskesmugling. Kaptajnen er også sigtet for uagtsomt massedrab, oplyser politiadvokat Rocco Liguori til AP.

Overlevende fra skibsforliset venter på at komme i land i Catania på Sicilien. (Foto: AP)
Overlevende fra skibsforliset venter på at komme i land i Catania på Sicilien. (Foto: AP)

Mændene er ifølge det italienske nyhedsbureau Ansa fra Tunesien og Syrien.

Mændene ankom sent mandag aften til den italienske ø Sicilien sammen med 25 andre overlevende fra katastrofen.

Mangel på redningsaktioner vil ikke holde folk fra at komme til EU. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 20. apr. 2015 - kl. 17:38 Menneskesmuglere: Det er ikke vores skyld

Mændene er ifølge Ansa blevet udpeget af andre overlevende på båden, som har fortalt, at de ikke blot var passagerer på den propfyldte flygtningebåd, som sejlede næsten 1000 mennesker i døden.

Optællingen af døde er baseret på samtaler med hovedparten af de 27 overlevende, som er kommet til Sicilien efter forliset.

Flere flygtningebåde er kommet i havsnød i Middelhavet. Heriblandt en båd med over 80 flygtninge sank, der sank ud for den græske ø Rhodos. Mindst tre mennesker, deriblandt et barn, skal være omkommet. (Credit Image: © Xinhua/Xinhua/ZUMA Wire) Krig & katastrofer - 20. apr. 2015 - kl. 13:59 Nye skibstragedier: Flere frygtes døde

Ifølge de overlevende, som kommer fra Mali, Gambia, Somalia, Eritrea, Bangladesh og Senegal, kæntrede skibet, da et portugisisk handelsskib nærmede sig båden. Det gik de ombordværende til at gå i panik, og mange søgte over på den ene side af dækket.

Flere overlevende fortæller, at mange af bådflygtningene var låst inde i bådens nedre dæk, og op mod 950 personer befandt sig på skibets dæk.

(Foto: AP) Krig & katastrofer - 20. apr. 2015 - kl. 13:16 Fiskere og reddere om druknede flygtninge: Synet er rædselsfuldt

Efter tragedien lørdag er der sket flere lignende bådulykker i Middelhavet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Mandag skete endnu et skibsforlis med flygtninge i Middelhavet - denne gang ud for den græske ø Rhodos. Mindst tre mennesker er døde - herunder et barn. (Foto: AP)
Mandag skete endnu et skibsforlis med flygtninge i Middelhavet - denne gang ud for den græske ø Rhodos. Mindst tre mennesker er døde - herunder et barn. (Foto: AP)

Mandag omkom mindst tre personer - herunder et lille barn - i et forlis udenfor den græske ø Rhodos. Natten til tirsdag er endnu en redningsaktion i gang ud for den libyske kyst, hvor man forsøger at redde to nødstedte skibe. Her skal der angiveligt have været 400 passagerer om bord.

Artiklen fortsætter under billedet...

Migranter bliver reddet i land fra Det Ægæiske Hav ud for Rhodos. (Foto: AP)
Migranter bliver reddet i land fra Det Ægæiske Hav ud for Rhodos. (Foto: AP)
 

Se også: EU-ledere kaldt til Bruxelles efter migrantkatastrofe

Weekendens skibsforlis er den værste emigranttragedie i Middelhavet hidtil og har øget presset på EU for at finde en løsning på de dødsensfarlige forsøg på at komme ind i Europa.

EU-kommissionen foreslår blandt andet, at man fordobler ressourcerne til EU's kystbevogtningsoperation i Middelhavet, Triton, for at styrke EU's indsats på migrationsområdet.

Det får Danmark til at overveje at sende materiel og mandskab til Triton.

Se også: EU's justitsministre til hastemøde efter skibsforlis

1 af 5 (Foto: AP)
2 af 5 (Foto: AP)
3 af 5 (Foto: AP)
4 af 5 (Foto: AP)
5 af 5 (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere