Populært ferieparadis ramt af mini-tsunami

Badeturister på Mallorca fik sig mandag en slem overraskelse, da en mini-tsunami skyllende ind over øen. Se optagelserne i videoen nedenunder

Her skyller mini-tsunamien ind over ferieøen. (Video: BepGomilla)
Følg Krig & katastrofer

Selvom at termometeret har været indstillet på sommer i Danmark, har det alligevel ikke stoppet en række danskere i at pakke solcremen og smutte sydpå.

Igen i år er Mallorca da også en af danskernes foretrukne destinationer, men mandag blev ferieidylen imidlertid spoleret.

I Puerto de Alcudia skyllede en regulær mega-bølge nemlig ind over stranden, der både efterlod restauranter og vejene i nærheden oversvømmet.

Lokale medier melder, at vandet på kort tid steg mellem én og halvanden meter. Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

Du kan se monster-bølgen skylle ind over Mallorca øverst i artiklen.

'Mini-tsunami'
Ifølge TV2 minder bølgens karakteristika i høj grad om de frygtede tsunamier, der normalt dannes af undersøiske jordskælv eller vulkanudbrud.

Den bølge, der ramte Mallorca, skyldes dog nærmere et kraftigt tordenuvejr, der i samme periode befandt sig over Middelhavet.

Begrebet, hvor en tsunami er dannet af vejrforhold, beskrives ofte som en meteotsunami, men går også under betegnelsen 'mini-tsunami'.

Til Ekstra Bladet fortæller DMI, at det er svært at give en helt præcis årsag til, hvorfor mini-tsunamien ramte Mallorca.

De har derfor ikke haft lyst til at stille op til interview.

Det er kun et år siden, at Europa sidst blev ramt af samme fænomen. Dengang var det Holland, der blev ramt af en mini-tsunami. (Video: Severe Weather Europe / Wim Brugman via Unwetter-Jäger Deutschland)
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind