Putin drøfter Syrien med kritisk saudisk prins

Efter saudisk kritik af Ruslands luftangreb i Syrien rækker Putin ud mod en af præsident Assads fjender.

Rusland og Saudi-Arabien vil samarbejde om Syrien, særligt for at forhindre, at der opstår et "terroristisk kalifat" i landet.

Det siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, efter et møde mellem Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Saudi-Arabiens forsvarsminister, prins Mohammed bin Salman.

- På begge sider er der, så vidt jeg kan vurdere, en forståelse for, at dagens møde kan fremme vort samarbejde, siger Lavrov.

Mødet med den saudiske prins er led i Ruslands bestræbelser på at række ud til nogle af den syriske præsident Bashar al-Assads fjender.

Saudi-Arabien er et af de lande, der har kritiseret de russiske luftangreb i Syrien.

Saudierne raser over, at de russiske angreb har ramt nogle af de militante grupper, der kæmper imod Assads styre, og ikke kun Islamisk Stat, som Rusland hævder, at angrebene er rettet mod.

Lavrov erkender efter søndagens møde mellem Putin og Salman, at Saudi-Arabien udtrykte "bekymring" for de russiske militæroperationer i Syrien.

Den russiske udenrigsminister fastholder, at Rusland udelukkende angriber yderliggående grupper, blandt dem Islamisk Stat og Nusra-fronten, som er knyttet til terrornetværket al-Qaeda.

Den saudiarabiske udenrigsminister siger ifølge Reuters, at den saudiske delegation udtrykte "vores bekymring for, at disse operationer kan ses som en alliance mellem Iran og Rusland".