Putin opruster: Rekrutterer 150.000 nye soldater

Vladimir Putin har underskrevet et dokument, der sikrer 147.100 nye værnepligtige til den russiske hær

Se luftangrebet i Talbiseh i Syrien 30. september. (Foto: AP)

Det kunne godt tyde på, at den magtfulde russiske præsident Vladimir Putin forbereder, at krigen mod IS i Syrien kan blive langvarig.

Ifølge det russiske medie Sputnik News har han onsdag underskrevet et dokument, der sikrer næsten 150.000 nye soldater til den omfangsrige russiske hær.  

Det skete samme dag som Rusland kastede sig ind i krigen i Syrien, og derfor vil  det unægteligt rejse spørgsmålet, om Putin planlægger en øget offensiv i det borgerkrigshærgede land.

Samtidigt har en af Putins mest overbeviste allierede, den tjetjenske statsleder Roman Kadyrov, opfordret ham til at indsætte muslimske landtropper, der skal bekæmpe Islamisk Stat.

En talsmand i Kreml afviser dog, at rekrutteringen har noget at gøre med Ruslands indtog i Syrien.

- Det er et helt almindeligt dokument, som Putin underskriver to gange om året. Det er ikke relateret til Syrien på nogen måde. Denne situation har ikke noget at gøre med de nye soldater på nogen måde, siger Putins talsmand Dmitry Peskov til det russiske medie.

30 angreb
Tidligere torsdag kom det frem, at russiske fly har gennemført 30 luftangreb i Syrien - blandt andet mod den oprørskontrollerede by Jisr al-Shughour, oplyser tv-stationen al Mayadeen ifølge Reuters.

Byen kontrolleres af en alliance af oprørsgrupper - deriblandt jihadister i al Nusra Fronten, oplyser tv-stationen, som er baseret i Libanon.

- De russiske krigsfly gennemførte mindst 30 angreb, som var rettet mod militante, hedder det i rapporten fra tv-stationen.

Ruslands luftangreb har været rettet mod et område i den vestlige del af Syrien.  USA mener, at russerne blandt andet har angrebet oprørere, der modtager støtte fra USA.

Det oplyste anonyme, amerikanske embedsmænd til avisen Wall Street Journal tidligt torsdag.

Rusland: Vi angreb IS
Rusland har selv sagt, at dets kampfly angreb ekstremist-gruppen Islamisk Stat, hvilket de gennem hele torsdagen har fastholdt.

De russiske fly skulle have bombet tre områder. Deriblandt et område, hvor den amerikanske efterretningstjeneste CIA har udstyret oprørere med penge, våben og givet dem træning.

Det er ifølge avisens kilder uklart, om Rusland har bombet området netop på grund af oprørernes forbindelse til CIA. Det står heller ikke klart, om nogen af de amerikansk-støttede oprørere er blevet dræbt.

En talsmand fra CIA har ikke villet kommentere historien over for Wall Street Journal.