Putin trods Minsk-aftale: Kampe i Debaltseve var ventet

Putin opfordrer Kijev til at acceptere, hvis regeringssoldater nedlægger deres våben i Debaltseve

Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger, at kampene ved den ukrainske by Debaltseve var ventet, og han udtrykker håb om, at "separatisterne vil lade de ukrainske styrker forlade byen."

Putin, der holdt pressemøde tirsdag aften under et besøg i den ungarske hovedstad Budapest, opfordrer Kijev til at acceptere, hvis regeringsstyrkerne nedlægger deres våben i byen.

Ukraine: Separatister har taget soldater til fange

- Jeg håber, at de ansvarlige personer i den ukrainske regering ikke vil forhindre soldaterne i landets hær i at nedlægge deres våben, siger han.

- Hvis de ikke er i stand til at tage den beslutning og give soldaterne ordren, så håber jeg, at de ikke vil retsforfølge de folk (soldater, red.), der ønsker at redde deres eget og andres liv, tilføjer den russiske præsident.

På trods af, at våbenhvilen, der blev indgået i torsdags, kræver, at tunge våben bliver trukket væk fra området, er der ifølge vidner fortsat kraftig beskydning af Debaltseve.

Våbenhvilen vakler i Ukraine: Fem soldater er dræbt

- 80 procent af Debaltseve er allerede vores, erklærer Eduard Basurin, en af oprørernes kommandanter ifølge Reuters.

Forhåbninger om, at våbenhvilen vil blive overholdt af begge sider, har fra starten været lave. Det skyldes til dels, at en lignende våbenhvile blev brudt i januar, da oprørssoldater rykkede frem i området.

Putins besøg i Ungarn er det første bilaterale besøg i et EU-lande siden juli, hvor Rusland af flere vestlige lande blev anklaget for at have spillet en rolle i nedskydningen af det malaysiske passagerfly over det østlige Ukraine.

Han hævdede i sin tale tirsdag aften, at de ukrainske regeringsstyrker får våben fra udlandet. En tanke, som blandt andet USA har luftet.

Over 5000 personer har mistet livet i den ukrainsk-russiske konflikt, der begyndte med Ruslands annektering af Krim-halvøen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?