Putin truer NATO: Her er hans nye ubåd-dræber

Den russiske præsident Vladimir Putin har investeret i flere nye superfly, der skal bekæmpe fjendtlige ubåde, fly og landmål

Rusland vil frem mod 2020 investerer i 28 nye IL-38N fly, der blandt andet kan bruges mod fjendtlige ubåde (PR-Foto)
Rusland vil frem mod 2020 investerer i 28 nye IL-38N fly, der blandt andet kan bruges mod fjendtlige ubåde (PR-Foto)

Den russiske præsident Vladimir Putin har de senere år investeret massivt i det russiske militær.

Nyeste tilføjelse til det imponerende russiske våbenarsenal er to IL-38N fly, der er speicielt designede til at jage og nedkæmpe fjendtlige ubåde.

Ifølge det statsejede russiske medie Sputnik, tages de to nye fly i brug til november. Flyene er det 6. og 7. i rækken af russiske spionfly i klassen og ifølge Sputnik er planen, at Rusland i 2020 skal råde over 28 IL-38N fly.

Det russiske forsvarsministerium oplyser, at mindst et af de fem fly man i forvejen råder over, er blevet testet i den vestlige del af Rusland ved Østersøen og Sankt Petersborg.

38 mål på samme tid
Flyet er en videreudvikling af modellen ASW, der i årtier har været en del af Ruslands forsvar mod ubåde.

På sin hjemmeside praler forsvarsministeriet med IL-38N flyets overvågnings og kampegenskaber.

Ifølge russerne er flyet udstyret med det nye Novella-system.

Systemet gør flyet til en flyvene radar og gør det i stand til  at opdage fjendtlige fly indenfor en radius af 90 kilometer, mens mål på jorden indenfor en radius af 320 kilometer ikke kan gemme sig for flyet.

Samtidig gør Novella-systemet flyet i stand til at låse sig fast på 32 mål af gangen, der kan angribes med krydsermissiler, torpedoer og 'dybde bomber'.

Opruster mod vest
Nyheden om de nye spion og ubådsdræbere kommer efter den russiske forsvarsminister Sergej Sjojgu offentliggjorde nye planer om større hærenheder ved Ruslands vestlige grænser mod en række EU-lande.

Onsdag kom det frem, at Rusland har planer om at opruste styrkerne i den vestlige del af landet yderligere. Det skriver Berlingske, der citerer det russiske nyhedsbureau TASS.

Foruden 30.000 nye soldater, har russerne vedtaget at anlægge en række nye baser, øvelsesområder og militære lagre ligesom man også vil udvide med flere regimenter, der kan betjene Ruslands bugnende atom-arsenal.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen