Annonce:
Annonce:

Rapport: Aktive lande i Syrien-krigen glemmer nødhjælpen

Rusland giver ifølge Oxfam blot en procent af, hvad det burde give i nødhjælp. Danmark fremhæves positivt

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

I en ny rapport fra ngo'en Oxfam bliver lande som Rusland, Saudi-Arabien og Frankrig hængt ud.

Ifølge organisationen bidrager de tre lande nemlig langt fra med, hvad de burde i forhold til at hjælpe ofrene i krigen i Syrien, selv om de er blandt de mest aktive i konflikten.

Rapporten er blevet offentliggjort forud for en donorkonference i London torsdag. Her opfordrer Oxfam til, at verdens lande graver dybere i tegnebogen og desuden sikrer genbosættelse til ti procent af de syriske flygtninge, der i dag lever i Syriens nabolande.

De fleste såkaldt rige lande bidrager med mindre end deres "fair andel" af finansiel støtte, mener Oxfam, der gør andelen op på baggrund af landenes økonomi.

Annonce:

Eksempelvis hedder det i rapporten, at Rusland blot giver en procent af sin "fair andel", Frankrig 45 procent og Saudi-Arabien 28 procent. Samtidig har hverken Saudi-Arabien eller Rusland givet tilsagn om at tage imod syriske flygtninge.

I Syrien giver saudiaraberne militær støtte til oprørere, der bekæmper det syriske regime. Russerne har de seneste måneder bombet intensivt i Syrien og beskyldes for at have dræbt mange civile.

Også Frankrig er aktiv med bombefly i Syrien.

Ifølge Oxfam bad nødhjælpsorganisationer sidste år om 8,9 milliarder dollar til nødhjælp i Syrien. Blot 56,5 procent af det behov blev dækket.

Andre lande træder anderledes positivt frem i rapporten. Det gælder Danmark, som ifølge Oxfam gav 318 procent af sin "fair andel". Norge og Storbritannien leverede henholdsvis 385 og 237 procent. Kuwait 554 procent.

USA var sidste år den største enkeltdonor, men levede dog ikke op til det, der ifølge Oxfam ville være retfærdigt.

Samtidig bliver amerikanerne kritiseret for ikke at tage imod nok flygtninge.

Annonce:

Flere millioner mennesker er drevet på flugt som følge af krigen i Syrien. Omkring fire millioner er flygtet ud af landet, mens knap syv millioner er internt fordrevet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: