Rapport: Journalister i Libyen bortføres og dræbes

På to et halvt år er der blevet registreret 91 tilfælde af vold mod journalister i Libyen

Det er farligt at være journalist i Libyen, viser en ny rapport fra menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch mandag.

Ifølge organisationen har der i løbet af de seneste to et halvt år været 91 sager om vold mod journalister, der er blevet overfaldet, kidnappet eller sågar dræbt.

Konklusionen i rapporten er, at der i det olierige land er blevet dræbt otte journalister. I omkring en tredjedel af de 91 voldstilfælde er journalisten blevet bortført, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

26 gange har bevæbnede mænd angrebet redaktioner og tv-stationer, lyder det fra Human Rights Watch, der påpeger, at de uafhængige medier stort set er kollapset i det nordafrikanske land som følge af volden.

Medlemmer af pressen bliver tvunget til enten at flygte eller bedrive selvcensur.

Libyen er et land præget af kaos efter oprøret i 2011 mod Libyens daværende leder, Muammar Gaddafi. Han blev tvunget fra magten blandt andet med massiv luftstøtte fra en vestlig koalition, som Danmark var del af.

Et blodigt opgør bliver udkæmpet mellem en international anerkendt regering i den østlige del af landet og islamistiske oprørere i den vestlige del. De lokale medier i det vestlige område er i stor udstrækning under oprørernes kontrol.

De to rivaliserende parlamenter - og hære - har regeret i hver deres område, siden militsen Libysk Daggry indtog hovedstaden Tripoli i august sidste år.

I december vurderede FN's kontor for menneskerettigheder, at de aktuelle overgreb og volden i Libyen "kan være krigsforbrydelser."

Blandt de mange lovbrud og krænkelser af menneskerettigheder nævntes bortførelser, tortur og henrettelser.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.