Rapport: Oprørere i Aleppo udsat for intense luftangreb

Distrikter under oprørsgruppers kontrol blev torsdag udsat for de mest voldsomme luftangreb i flere måneder

Krigsfly bombarderede natten til torsdag oprørskontrollerede bydele i den syriske storby Aleppo. Angrebene var de mest intense i flere måneder, siger en overvågningsgruppe og talsmænd for oprørerne til Reuters.

- Luftangrebene var de mest voldsomme i måneder mod oprørskontrollerede distrikter i Aleppo, siger oprørskilder og Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Det syriske militær har foreløbig ikke kommenteret rapporterne, og der har heller ikke været meldinger om luftangreb mod Aleppo i de statslige medier.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, krævede onsdag, at Rusland og Syriens regering øjeblikkeligt indstiller flyvninger over kampområderne i et forsøg på at redde en våbenhvileaftale, som er ved et bryde totalt sammen.

Kerry siger, at det er afgørende, at Rusland tvinger den syriske regering til at stoppe med at sende fly op over de områder, der er kontrolleret af oppositionen.

- Bestræbelserne på at få forhandlet en politisk løsning på plads kan reddes. Men kun hvis Moskva tager ansvaret for de seneste luftangreb, understreger Kerry, som onsdag deltog i et hastemøde om Syrien i Sikkerhedsrådet.

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.