Rapport: Over 100 civile dræbt i Assad-angreb i Syrien

Det syriske regimes luftangreb mod IS-højborg i november kostede mange civile livet, vurderer Amnesty

Flere end 100 civile blev sidste år dræbt, da den syriske regeringshær udførte en række luftangreb mod Islamisk Stats (IS) højborg i Syrien.

Det konkluderer den britiske menneskerettighedsgruppe Amnesty International i en rapport, der offentliggøres tirsdag.

Amnesty kalder Bashar al-Assad-regimets luftangreb mod den syriske by Raqqa i november for "hensynsløse".

Angrebene blev udført mellem 11. og 29. november og "indikerede på alle måder", at der var tale om "krigsforbrydelser", hedder det i rapporten.

Ifølge Amnesty blev 115 civile - herunder 14 børn - dræbt i bombardementerne, mens ikke-militære mål som eksempelvis en moské, et transportcentrum og et marked blev ramt.

Raqqa er IS' selvudråbte hovedstad i Syrien, men Amnesty mener, at der ikke var noget, der indikerede, at de militantes positioner var målet for luftangrebene i november.

- Syriske regeringsstyrker har åbenlyst tilsidesat reglerne for krig i disse hensynsløse luftangreb, siger Amnestys Mellemøst- og Nordafrika-chef, Philip Luther.

- Regeringen virker ligeglad med det blodbad, der blev udløst af disse angreb, og nægter endda at anerkende, at der har været civile tab, fortsætter Luther.

Amnesty benytter rapportens udgivelse til endnu engang at opfordre til at stille de ansvarlige for Den Internationale Straffedomstol (ICC).

Flere end 215.000 mennesker menes at være blevet dræbt i Syrien siden marts 2011, hvor de første protester mod Assad-regimet begyndte. En tredjedel af de dræbte menes at være civile.

Omkring halvdelen af Syriens befolkning er blevet fordrevet under borgerkrigen, der nu er gået ind i sit femte år.