Reddet ud af IS' kløer: 'Vi blev tvunget til at se halshugninger'

Kurdiske og amerikanske tropper reddede i sidste uge en arabisk politimand fra fangenskab og tortur hos Islamisk Stat

Se videoen, hvor

Den 32-årige Saad Khalif Ali Faraj er en af de få personer, der er kommet levende ud af IS' kløer.

Han var en af de 69 arabiske fanger, der i sidste uge blev befriet fra Islamisk Stat af kurdisk og amerikansk militær, skriver New York Times.

De 69 fanger blev holdt til fange i det nordlige Irak, og havde ifølge eget udsagn, ikke set dagens lys i mere end en måned, da de blev reddet blot få timer før de ifølge Saad Khalif Ali Faraj skulle henrettes.

Fangerne blev holdt i deres celler 24 timer i døgnet, og ud over de andre fanger i cellen, var det eneste andet et tv, der blev brugt til at spille propagandavideoer for Islamisk Stat, der bl.a. viste halshugninger af fanger.

Saad Khalif Ali Faraj blev af Islamisk Stat mistænkt for at have tilknytning til den irakiske regering eller USA.

Efter sin befrielse, har han fortalt, hvordan han og de andre 68 fanger blev slået og tortureret af militante islamister under deres fangenskab.

De blev blandt andet udsat for elektrisk chok, slået med slanger og kvalt med plastikposer, indtil de mistede bevidstheden. Samtidig fik de ikke ret meget mad. Som oftest var det blot et stykke brød, der blev skubbet ind gennem døren til deres celle.

Selvom Saad Khalif Ali Fara nu igen er en fri mand, er hans familie fortsat fanget i området Hawija, som er overtaget af Islamisk Stat.