Redningskrans fundet efter fragtskibs forsvinden i orkan

Skibet El Faro befandt sig midt i kraftig orkan ved Bahamas, da besætningen meddelte, at skibet tog vand ind

Følg Krig & katastrofer

Den amerikanske kystvagt har lørdag fundet det første spor fra fragtskibet El Faro, der torsdag forsvandt midt i en orkan nær øgruppen Bahamas.

På en overflyvning af området fandt kystvagten en redningskrans fra skibet, der har en besætning på 33 personer - primært amerikanere - om bord.

Redningskransen blev fundet cirka 120 kilometer fra El Faros senest kendte position, og det får nu kystvagten til at ændre sit ledeområde.

- Fordi vi fandt en redningskrans, kan en antagelse være, at vi nu leder i det rigtige område, siger Jon-Paul Rios, talsmand for den amerikanske kystvagt.

- Når vi genoptager søgningen i morgen (søndag, red.) ved solopgang, finder vi forhåbentlig flere spore, tilføjer han.

Lørdag befandt orkanen Joaquin sig 450 kilometer sydvest for Bermuda i Atlanterhavet.

Den har vindhastigheder på op til 230 kilometer i timen og har potentiale til at blive en ødelæggende kategori 4- eller 5-orkan på en skala fra 1 til 5, oplyser USA's Nationale Orkancenter, NHC.

Det 224 meter lange El Faro var på vej fra Jacksonville i Florida til San Juan i Puerto Rico, da det sendte nødsignal med meldingen om, at det tog vand ind og mistede fremdrift.

Eftersøgningsmandskab har overfløjet et område på knap 80.000 kvadratkilometer siden torsdag, men redningskransen er det første spor af El Faro, der foruden 28 amerikanere havde fem polakker om bord.

Joaquin ventes at passere tæt forbi Bermuda søndag. Blot en lille ændring i orkanens kurs kan ifølge NHC gå hårdt ud over Bermuda.

USA's østkyst går ifølge NHC fri i denne omgang.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+