Røg fra skovbrande kan ses i New York

Adskillige skovbrande har nedbrændt et enormt område på den amerikanske vestkyst og dræbt mindst 34

Tirsdag har Oregon erklæret nødsituation, efter at delstaten er blevet hotspot for skovbrandene på den amerikanske vestkyst. Foto: Adrees Latif/Reuters
Tirsdag har Oregon erklæret nødsituation, efter at delstaten er blevet hotspot for skovbrandene på den amerikanske vestkyst. Foto: Adrees Latif/Reuters

Røg fra de skovbrande, der i øjeblikket hærger den amerikanske vestkyst, er rejst på tværs af det store kontinent og kan tirsdag lokal tid ses i New York City.

Det skriver nyhedsbureauet AFP, der henviser til meteorologiske rapporter.

Ifølge det meteorologiske institut New York Metro Weather er røgen synlig på en uklar himmel i millionbyen. Men meldingen lyder, at røgen er et godt stykke over jorden med op til seks kilometer.

Røgen var ellers fanget langs den vestlige del af USA i flere dage på grund af et stærkt tryk.

Det skabte potentielt farlig luftkvalitet i større områder som Portland, Oregon, Vancouver og San Francisco.

Røgen forårsager ikke samme gener på østkysten, som den har gjort på vestkysten, og det forventes, at den vil sprede sig inden onsdag lokal tid, skriver AFP.

Tirsdag har Det Hvide Hus godkendt Oregons guvernør Kate Browns anmodning om at erklære nødsituation i delstaten.

Det betyder, at enkeltpersoner vil kunne søge om økonomisk hjælp til reparationer af boliger og dækning af uforsikrede ejendomstab.

Oregon er i øjeblikket hotspot for brandene, der begyndte i sidste måned i Californien. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Adskillige brande har nedbrændt et område på 1,8 millioner hektar i græs- og skovområder i delstaterne Oregon, Californien og Washington.

Skovbrandene har hærget adskillige små byer, ødelagt tusinder af hjem og dræbt mindst 34 personer.

Otte dødsfald er i den forløbne uge blevet bekræftet i Oregon.

Mandag rejste den amerikanske præsident, Donald Trump, til Californien for at besøge nogle af de ødelagte områder. Her fastholdt han blandt andet, at brandene ikke har noget med klimaforandringer at gøre.

Det er blevet modsagt af mange, der netop mener, at klimaforandringerne er skyld i, at delstaterne er blevet mere og mere tørre.