Annonce:
Annonce:

Rusland afviser: Han lyver!

Boris Johnson påstår, at Vladimir Putin skulle have truet ham, kort inden Rusland invaderede Ukraine. Kreml afviser pure og kalder Johnson en løgner

Boris Johnson hævder, at Vladimir Putin truede med at ramme ham med et missil. Foto: Sergei Guneyev/Isabel Infantes/Ritzau Scanpix
Boris Johnson hævder, at Vladimir Putin truede med at ramme ham med et missil. Foto: Sergei Guneyev/Isabel Infantes/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

'Boris, jeg vil ikke skade dig, men med et missil vil det kun tage et par minutter.'

Tidligere mandag kom det frem, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, angiveligt har truet Boris Johnson med at sende et missil efter ham.

Truslen skulle være faldet under en telefonsamtale, kort inden Rusland 24. februar invaderede Ukraine. Men påstanden om den iskolde trussel bliver pure afvist af Kreml. 

En misforståelse
Dmitri Peskov, der er talsmand for den russiske præsident, siger nemlig, at Johnsons anklager er løgn. Det skriver Sky News.

- Det er enten en bevidst løgn - så du må spørge hr. Johnson, hvorfor han valgte at sige det sådan - eller også var det en ubevidst løgn, hvor han faktisk ikke forstod, hvad Putin talte til ham om, lyder det fra talsmanden.

Annonce:

Peskov forklarer, at der aldrig var trusler om missiler under opkaldet mellem Ruslands præsident og Storbritanniens daværende premierminister. 

Putin skulle ifølge talsmanden have sagt til Johnson, at Nato-missiler placeret nær Ruslands grænser ville kunne ramme Moskva på få minutter, hvis Ukraine blev medlem af Nato. Talsmanden mener derfor, at der er tale om en misforståelse.

Putin virkede ligeglad
Putin og Johnson skulle under samtalen have haft en diskussion om, hvorvidt Ukraine kunne blive medlem af Nato i den nærmeste fremtid.

- Han truede mig på en måde på et tidspunkt og sagde: 'Boris, jeg vil ikke skade dig, men med et missil vil det kun tage et par minutter' eller sådan noget, siger Boris Johnson i en ny BBC-dokumentar.

- Jeg kunne uddrage af hans meget afslappede tonefald, at han virkede lidt ligeglad, og at han bare spillede med på mine forsøg på at forhandle, uddyber han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: