Rusland: De sidste ukrainske soldater på stålværk har overgivet sig

Ifølge Rusland har de sidste ukrainske soldater, der havde forskanset sig på Azovstal-værket, overgivet sig

Følg Krig & katastrofer

De sidste ukrainske soldater, der havde forskanset sig på Azovstal-værket, har overgivet sig. Sådan lyder det fra russisk side. Området ved stålværket 'er blevet fuldstændigt befriet', lyder det fra det russiske forsvarsministerium. Det skriver Reuters.

Angiveligt har 531 ukrainske soldater overgivet sig.

Russiske og prorussiske styrker omringede allerede fra starten af marts byen Mariupol. De ukrainske styrker blev presset tilbage mod stålværket Azovstal, der fra midten af april har udgjort den sidste lomme af ukrainsk modstand i byen.

I starten af maj begyndte beretninger om evakueringer af civile fra Azovstal-værket. Siden kom turen til sårede soldater.

Tirsdag fik de tilbageværende soldater ordre om, at deres mission var fuldført. Herefter begyndte de første at overgive sig og blive ført væk i busser af de russiske og prorussiske styrker.

I toppen af det ukrainske militær blev styrkerne i Azovstal hyldet, fordi de over 82 dages kampe havde bundet russiske styrker, som ellers kunne være brugt mod andre ukrainske styrker.

Det tyske nyhedsbureau dpa citerer Røde Kors for at have noteret "hundredvis" af krigsfanger fra Azovstal-værket. Deres skæbne er uvis.

Denis Pusjilin, der er separatistleder for den selvudråbte republik Donetsk i det østlige Ukraine, har tidligere ifølge det russiske nyhedsbureau Tass sagt, at de ukrainske styrker skal for en domstol.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind