Rusland: Forhandlinger i gang om våbenstilstand i Aleppo

De seneste dage i Aleppo har været et helvede, og folk er virkelig bange, siger aktivist i den syriske storby

Der er forhandlinger i gang om at inkludere Aleppo-provinsen i det nordlige Syrien i en midlertidig våbenstilstand, oplyser en general i det russiske forsvarsministerium ifølge flere nyhedsbureauer.

- På nuværende tidspunkt finder der en aktiv forhandlingsproces sted for også at etablere ro i Aleppo-provinsen, siger general Sergej Kuralenko, som er i spidsen for den russiske indsats med at overvåge våbenhvilen i Syrien.

Generalen siger ikke, hvem der forhandler om at lade beskydningen stoppe i Aleppo, hvor det i over en uge har regnet med bomber.

Fredag annoncerede den syriske hær, at der ville komme et "stilhedens regime" i mange af Syriens regioner, herunder omkring hovedstaden Damaskus og kystbyen Latakia.

Samtalerne kommer i stand efter, at USA har krævet, at den syriske præsident, Bashar al-Assad, stopper kamphandlingerne i storbyen Aleppo og provinsen af samme navn.

Lørdag fortsatte de voldsomme kampe imidlertid med tilsyneladende uformindsket styrke.

- De seneste dage har været et helvede, og folk er virkelig bange, siger Khaled Khatib, en aktivist i Aleppo, til det svenske nyhedsbureau TT.

I den seneste uges tid er omkring 250 mennesker blevet dræbt af regimets luftangreb og oprørsgruppers beskydning.

Blandt de dræbte er omkring 40 børn, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, en britisk baseret oppositionel gruppe der følger situationen i Syrien gennem et netværk af aktivister og kilder.

Khaled Khatib er ikke særligt forhåbningsfuld, når det gælder fredsprocessen i landet.

- Hvilken fred? Jeg ved ikke, hvad du mener. Der bliver ikke fred i Syrien, før Bashar al-Assad stilles for retten i Haag. Men det tror jeg ikke kommer til at ske, skriver han i en besked til TT.

Våbenhvilen i Syrien trådte i kraft 27. februar, men er blevet brudt i blandt andet Aleppo, hvor der særligt i den seneste uge er sket en stigning i antallet af angreb.

Våbenhvilen omfatter ikke yderliggående grupper som Islamisk Stat og al-Qaedas syriske gren, Nusrafronten.