Rusland: Kerry ringede for at drøfte fred i Syrien

Fredagens forsøg på at sætte skub i en politisk overgangsproces i Syrien fortsætter mellem USA og Rusland.

Rusland og USA fortsætter de tilsyneladende svære drøftelser om, hvordan man kan sætte skub i en politisk fredsproces i Syrien.

De to landes udenrigsministre, John Kerry og Sergej Lavrov, holdt lørdag efter amerikansk ønske et telefonmøde i forlængelse af et møde i Wien fredag.

- Gårsdagens meningsudveksling i Wien fortsatte med en diskussion af udfordringer i forhold til organiseringen af den politiske proces mellem Syriens regering og den syriske opposition.

- Det blev også diskuteret, hvordan man sikrer en repræsentativ støtte fra udlandet med hjælp fra de ledende lande i regionen, skriver det russiske udenrigsministerium om telefonmødet ifølge nyhedsbureauet Tass.

Fredag mødtes udenrigsministrene fra Rusland, USA, Saudi-Arabien og Tyrkiet i Wien for at diskutere situationen i Syrien.

Sergej Lavrov har lørdag i et interview på russisk tv sagt, at russerne blandt andet vil støtte moderate oprørsgrupper med luftangreb mod ekstremisterne fra Islamisk Stat (IS).

Det er en ny melding fra Moskva, som tidligere er blevet beskyldt af USA for at bombe netop de moderate oprørere.

- Vi er også klar til at støtte den patriotiske opposition, herunder den såkaldt Frie Syriske Hær, fra luften, siger Sergej Lavrov.

Udenrigsministeren antyder dermed et kursskifte i den russiske mission, efter at Putins talsmand så sent som fredag slog fast, at "det er umuligt at se forskel på den moderate opposition og terrorgrupper."