Rusland ønsker langvarig våbenhvile i Aleppo

USA og Rusland ønsker begge langvarig våbenhvile i syrisk storby, som har været opdelt i årevis

Rusland har erklæret en 48 timers våbenhvile i området omkring den syriske storby Aleppo, som blev udsat for voldsomme bombardementer i foråret.

- En våbenhvile træder i kraft i dag, siger det russiske forsvarsministerium.

Ud over meddelelsen om en våbenhvile i 48 timer lægger den russiske viceudenrigsminister, Michail Bogdanov, op til en langvarig våbenhvile i Aleppo, skriver nyhedsbureauet Tass.

Udmeldingen om våbenhvilen kommer få timer efter at USA's udenrigsminister, John Kerry, har opfordret til en oprigtig indstilling af fjendtligheder i Syrien.

Rusland er en nøgleallieret for den syriske præsident, Bashar al-Assad.

I den seneste uge er mindst 70 personer blevet dræbt under kampe mellem regeringsstyrker, jihadister og moderate oprørere i Aleppo, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Den syriske præsident har haft det som et af sine vigtigste mål at erobre kontrol over hele Aleppo, som i flere år har været delt i forskellige sektorer under regeringsstyrkernes og forskellige oprørsgruppers kontrol.

Storbyen, der var Syriens økonomiske centrum inden krigen, havde tidligere over to millioner indbyggere.

Det russiske forsvarsministerium siger, at en våbenhvile stadig bliver respekteret i Daraya, som er en forstad til hovedstaden Damaskus.

I maj indgik Rusland og USA en aftale om en våbenstilstand i Aleppo.

Den amerikanske udenrigsminister opfordrer både Rusland og andre involverede i krigen om at beslutte sig for, hvorvidt de tager en FN-godkendt våbenhvile alvorligt. Den omfatter hele Syrien.

Mange tusinde civile er flygtet fra storbyen til landområderne i Aleppo-provinsen.