Rusland og Nato mødes igen efter nedsmeltningen på Krim

For første gang i to år holder Nato og Rusland møde på ambassadørniveau efter annekteringen af Krim.

Forholdet mellem Nato og Rusland nåede et nyt lavpunkt, da Ruslands parlament for to år siden godkendte en annektering af den ukrainske halvø Krim.

Et sammenbrud i samarbejdet var uundgåeligt, men onsdag sidder parterne for første gang igen over for hinanden på højt niveau, når Nato-Rusland-rådet holder møde i Bruxelles.

- Vi er ikke bange for dialog, siger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Konflikten mellem Rusland og Ukraine udløste en diplomatisk krise mellem Rusland og Nato.

Daværende Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen meddelte i marts 2014, at man ville afbryde samarbejdet på en række områder - blandt andet den første fælles flådemission.

Russernes militære støtte til den syriske præsident Bashar al-Assads styre, et utal af krænkelser af luftrummet over Europa og amerikanernes øgede tilstedeværelse i Ruslands nærområde har kun forværret forholdet mellem parterne.

Onsdag deltager de 28 Nato-landes ambassadører på mødet med Rusland for blandt andet at diskutere situationen i Ukraine og militært samarbejde i Afghanistan.

Rusland mener, at Nato puster til en potentiel fare ved at sende flere soldater til Østeuropa, hvor en række lande har bedt om støtte fra forsvarsalliancen.

- I dag oplever vi en militær optrapning i det baltiske område, hvilket, som vi ser det, er fuldstændig uberettiget, siger Ruslands Nato-udsending, Alexander Grusjko.

Også Minsk-aftalen for fred i Ukraine skal drøftes på mødet i Bruxelles. Ifølge det russiske nyhedsbureau Tass indledte de ukrainske styrker artilleribeskydning af prorussiske stillinger tirsdag aften.

Kontaktgruppen, der arbejder på en politisk løsning af konflikten i Ukraine, mødes i den hviderussiske hovedstad, Minsk, onsdag.