Annonce:
Annonce:

Rusland raser over Tyrkiets nedskydning af russisk fly

Stemningen mellem Rusland og Tyrkiet er højspændt efter nedskydning af russisk kampfly på grænsen til Syrien

Hør mere om sagen her
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Ruslands forsvarsministerium siger tirsdag, at det betragter Tyrkiets nedskydning af et russisk Su-24 kampfly som en uvenlig handling, og at Rusland nu arbejder på en reaktionspakke som svar på den slags, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi betragter det tyrkiske luftvåbens handlinger som uvenlige, siger det russiske ministerium i en erklæring og tilføjer, at det har afleveret en protest til den tyrkiske forsvarsattaché i Moskva.

Putin: Nedskydning af kampfly vil få alvorlige konsekvenser

Sikkerhedseksperter om fly-nedskydning: Snotdumt af Rusland

Russisk kampfly skudt ned af tyrkiske F16'ere

Det russiske forsvarsministerium arbejder på at finde passende reaktioner på hændelser magen til tirsdagens nedskydning af det russiske kampfly over Syrien.

Samtidig tilføjer forsvarsministeriet ifølge nyhedsbureauet Tass, at det vil 'fortsætte med at bekæmpe terrorister i Syrien'.

Annonce:

Syrien betegner nedskydningen af det russiske fly over dets territorium som en 'åbenlys aggression mod syrisk suverænitet' og viser, at Tyrkiet støtter 'terrorister', skriver det syriske nyhedsbureau Sana ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det russiske Su-24-kampfly fra Ruslands luftgruppe i Syrien styrtede ned på syrisk jord tirsdag. Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger ifølge Tass, at flyet blev skudt ned med et luft-til-luft missil, der er affyret af et tyrkisk F-16-fly.

Samtidig siger Tyrkiets generalstab, at det russiske kampfly har krænket tyrkisk luftrum, og at det blev skudt ned af et tyrkisk jagerfly. Ifølge Tyrkiet, så er besætningen på det russiske fly blevet advaret 10 gange i løbet af fem minutter, skriver Tass.

Det russiske forsvarsministerium afviser de tyrkiske påstande og siger, at objektiv dataovervågning 'klart viser, at Tyrkiets luftrum ikke er blevet krænket', skriver det russiske nyhedsbureau.

Den russiske præsident siger, at da det russiske Su-24-fy blev angrebet, fløj det i en højde af 6000 meter i en afstand på en kilometer fra grænsen til Tyrkiet og udgjorde ingen trussel mod Tyrkiet. Putin kalder angrebet for 'et dolkestød i ryggen'.

Se Putin kommentere nedskydningen. (Video: AP)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: