Rusland: USA-koalitionen har bombet Assads styrker

Mindst 30 soldater er dræbt i angreb, som amerikanskledet koalition står bag, siger Rusland og Syrien

Ruslands militær siger, at den amerikanskledede koalition i Syrien har bombet præsident Assads styrker. Angiveligt er 62 syriske regeringssoldater dræbt.

- Krigsfly fra den internationale anti-jihadist koalition gennemførte fire luftangreb i dag mod syriske styrker, der var omringet af Islamisk Stat i Deir al-Zor luftbasen, meddeler den russiske hær ifølge AFP i en udtalelse.

- 62 syriske soldater blev dræbt og hundredvis andre såret ved disse angreb, lyder det videre i udtalelsen.

Regeringskontrollerede medier i Syrien rapporterede umiddelbart inden, at 30 soldater er dræbt ved et amerikanskledet angreb mod lufthavnen i Deir al-Zor, der ligger i det østlige Syrien.

I en udtalelse meddeler den syriske hær ifølge nyhedsbureauet Sana, at angrebet har givet Islamisk Stat mulighed for at rykke frem i området.

En kilde, der befinder sig ved lufthavnen, siger til Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, at mindst 80 syriske regeringssoldater er dræbt i luftangrebet mod en af hærens positioner.

Ifølge kilden er angrebet udført af den amerikanskledede koalition, skriver Reuters. Samme kilde sagde tidligere, at omkring 30 soldater var dræbt.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder kunne umiddelbart inden ikke bekræfte, at den amerikanskledede koalition stod bag. Russiske fly bombede i samme område på samme tid, oplyser organisationen.

- Vi kunne ikke identificere, hvilke krigsfly der har gennemført luftangrebene, sagde Rami Abdel Rahman, der er leder af Observatoriet, kort forinden til Reuters.

Observatoriet har base i Storbritannien, hvorfra Rahman følger situationen i Syrien gennem et netværk af kilder og aktivister i landet.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.