Annonce:
Annonce:

Rusland: USA overskred rød linje med angreb i Syrien

- Fra nu af vil vi reagere på enhver aggression, siger kommandocenter for Rusland, Iran og allierede

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

USA's angreb på Syrien i fredags overskred 'røde linjer', og fra nu af vil vi reagere på enhver aggression.

Sådan lyder meldingen søndag fra kommandocenteret for Rusland, Iran og allierede, der blandt andet omfatter Syrien og Hizbollah.

- Den amerikanske aggression over for Syrien er en overskridelse af røde linjer. Fra nu af vil vi reagere med magt på enhver aggression eller enhver overskridelse af røde linjer - uanset hvem det er.

- USA kender vores evne til at svare stærkt igen, hedder det i erklæringen, som er blevet udsendt af gruppen på mediet al Harbi.

Erklæringen fra kommandocenteret drejer sig om USA's missilangreb mod en syrisk luftbase. Angrebet var en reaktion på et formodet giftgasangreb mod civile i den syriske by Khan i Idlib-provinsen tirsdag.

Her mistede over 80 mennesker livet, mens over 100 blev såret.

Annonce:

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Irans præsident, Hassan Rouhani, udsendte samtidig en fælles erklæring. Her opfordrer de til en objektiv undersøgelse af det kemiske angreb.

De fordømmer USA's angreb og kalder USA's militære tilstedeværelse i det nordlige Syrien for 'ulovlig'. De siger også, at amerikanernes forsøg på at kontrollere området gør dem til "besættelsesstyrker".

Ifølge erklæringen vil alliancen mellem Rusland, Iran og Hizbollah ikke lade sig afskrække fra at 'befri Syrien' efter det amerikanske angreb.

USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, siger i en kommentar til krisen omkring Syrien, at Ruslands passivitet er en af årsagerne til det kemiske angreb.

- Rusland har ikke levet op til den aftale, som vi indgik i 2013 om at sikre og ødelægge kemiske våben i Syrien, siger Tillerson.

Han gør det klart, at USA venter, at Rusland vil skærpe kursen over for Syrien ved at tage dets alliance med Assad op til fornyet overvejelse.

- Fordi hver gang vi ser et af disse skrækkelige angreb, så trækker det Rusland tættere på et ansvar i et eller andet omfang, siger han.

Den britiske forsvarsminister, Michael Fallon, skriver i et indlæg i avisen Sunday Times, at 'Rusland har skylden for hvert eneste drab på civile' ved angrebet med kemiske våben i Syrien i sidste uge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: