Rusland: Vi har ramt otte islamistiske mål i Syrien

Frankrig og USA tror ikke på Ruslands oplysninger og siger, at den moderate opposition har været kampflys mål.

Rusland: Vi har ramt otte islamistiske mål i Syrien

Onsdag aften offentliggjorde Rusland en video, der viser mål blive ramt i Syrien. (Video: AP)

Russiske kampfly har foretaget 20 flyvninger over Syrien onsdag og har ramt otte islamistiske mål.

Sådan lyder det fra det russiske forsvarsministerium, efter at russiske kampfly onsdag for første gang angreb mål i Syrien, skriver russiske medier.

Embedsmænd fra USA og Frankrig tror, at Rusland lyver og har angrebet moderate modstandere af Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Det russiske ministerium hævder ifølge flere russiske nyhedsbureauer, at de russiske fly har ødelagt flere af Islamisk Stats kommandoposter og et operationscenter i de syriske bjerge.

Det hævdes samtidig, at angrebene ikke gik ud over civile.

Men ifølge Khaled Khoja, der er leder for Den Syriske Nationalkoalition - en paraplygruppe for dele af den syriske opposition - er 36 civile døde under de russiske flyangreb.

Han skriver på Twitter, at Islamisk Stat og islamister med tilknytning til al-Qaeda ikke er til stede i de områder, der er bombet.

- De ramte områder i dagens russiske flyangreb i Homs var de områder, som bekæmpede Isil og nedkæmpede det for et år siden, skriver han med henvisning til Islamisk Stat.

Frankrigs forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian, siger, at der er noget, som ikke stemmer.

- Russiske styrker slog til i Syrien, og mærkværdigvis ramte de ikke Islamisk Stat, siger han.

Drian synes, det ser ud som om, at russerne har slået til mod den del af oppositionen, der er modstandere af både Assad og Islamisk Stat.

Det samme har amerikanske embedsmænd givet udtryk for, men Det Hvide Hus siger onsdag aften, at det er for tidligt at sige, hvad de russiske fly har ramt.

Rusland bad tidligere på dagen USA om at holde sine fly væk fra Syrien, men det blev kontant afvist af den amerikanske forsvarsminister, John Kerry.

En syrisk sikkerhedskilde sagde tidligere, at syriske og russiske kampfly deltog i angreb på mål i Homs, Hama og Latakia.

Rusland er en mangeårig allieret og støtte for Assad-familien.