Rusland vil fortsat bombe IS efter aftale om våbenhvile

Aftale i Syrien omfatter ikke grupper som Islamisk Stat, som fortsat vil være mål for russiske kampfly

Russiske kampfly vil fortsætte sine bombetogter og angreb mod Islamisk Stat og Jabhat al-Nusra i Syrien.

Det siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, på et pressemøde natten til fredag i forbindelse med en aftale om en delvis våbenhvile i Syrien, som 17 lande samt organisationer på et møde i München er nået til enighed om.

Aftalen om en våbenhvile gælder kampe mellem Syriens regeringshær og en række såkaldte moderate oprørsgrupper, oplyser Tysklands udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, ifølge dpa.

Dermed er ekstremistiske grupper som for eksempel Islamisk Stat og Jabhat al-Nusra ikke med i aftalen.

Sergej Lavrov siger, at våbenhvilen kan begynde om en uge, men fastslår samtidig, at det bliver en vanskelig opgave at få stoppet krigshandlingerne i Syrien.

Den russiske topminister understreger desuden behovet for, at de stridende parter i Syrien igen begynder at mødes omkring et forhandlingsbord.

- Betydningen af at genoptage forhandlingerne blev understreget i dag, da en af oppositionsgrupperne indtog en ukonstruktiv holdning og gav udtryk for sine foreløbige betingelser, siger Lavrov efter samtalerne i München ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

- Forhandlingerne skal genoptages så hurtigt som muligt uden noget ultimatum og forhåndskrav og skal involvere en bred vifte af oppositionsgrupper, siger Lavrov.

Han opfordrer samtidig til samarbejde mellem den amerikanskledede koalition og Rusland i Syrien.

"Vi har en fælles fjende", siger han med henvisning til Islamisk Stat.