Annonce:
Annonce:

Rusland vil indføre rubler i ukrainsk by

Britiske efterretninger skriver, at Rusland vil indføre deres egen valuta i den besatte ukrainske by Kherson

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

I starten af marts blev den ukrainske havneby Kherson besat af russiske styrker, og nu vil Rusland styrke deres indflydelse i byen.

Det vil de gøre ved at indføre brugen af rubler i byen. Det skriver det britiske forsvarsministerium i et tweet søndag morgen.

Artiklen fortsætter efter tweetet ...

Russerne har allerede indsat deres egen pro-russiske administration i byen.

'Nylige udtalelser fra administrationen (den russiske administration red.) erklærer blandt andet at en tilbagevenden til ukrainsk kontrol er 'umulig', og en annoncering af en fire måneders valuta-overgang fra den ukrainske hryvnia til den russiske rubel. Den russiske rubel skal bruges i Kherson fra i dag,' skriver det britiske forsvarsministerium i deres tweet.

Det britiske forsvarsministerium mener, at det er en indikation på, at russerne vil forsøge at øge den politiske og økonomiske indflydelse i byen, så den vil være nemmere at kontrollere over en længere periode.

Samtidigt vil det øge russernes mulighed for at bibeholde kontrol med området i længere tid, og dermed sikre russisk kontrol over Krim halvøen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ekstra Bladet har i denne uge lanceret podcasten 'Dårligt nyt fra Østfronten'. En miniserie om beskydningen af to danske reportere i Ukraine. Alle afsnit er ude nu. Lyt med herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: