Ruslands udenrigsminister tror våbenhvile i Syrien er mulig

Udenrigsminister Lavrov siger, at alle stadig er forpligtet af indgåede aftaler i Syrien.

Det er for tidligt at opgive en våbenhvile i Syrien.

Det siger Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov.

- Vi er opsatte på at forhandle med USA om krisen i Syrien. Det er for tidligt at opgive. Jeg tror ikke, at amerikanerne tænker sådan, svarer Lavrov til et spørgsmål om, hvorvidt en våbenhvileaftale er brudt sammen.

- Vi er i det mindste også forpligtet til at overholde de aftaler, som er blevet indgået i de seneste måneder, siger han til den russiske tv-station NTV.

Lavrov siger videre, at Moskva vil kræve den mest grundige efterforskning af angrebene mod en nødhjælpskonvoj i Syrien for at få klarlagt, hvem der stod bag dem.

Han siger samtidig, at de vestlige lande ikke lever op til deres forpligtelser over for Syrien.

- Hastemødet i FN's Sikkerhedsråd søndag var indkaldt for at fjerne opmærksomheden fra amerikanske angreb mod den syriske hærs stillinger nær Deir al-Zor, siger Lavrov til NTV.

Rusland kritiserer USA og Storbritannien for at have fremsat uacceptable erklæringer i FN's Sikkerhedsråd.

Under det hasteindkaldte møde i Sikkerhedsrådet i New York beskyldte USA Rusland for at deltage i barbari på grund af vedholdende angreb mod storbyen Aleppo.

- Hvad Rusland støtter og gør er ikke bekæmpelse af terrorisme. Det er barbari, sagde den amerikanske FN-ambassadør, Samantha Power, i Sikkerhedsrådet og tilføjede:

- I stedet for at gå efter fred skaber Rusland og den syriske præsident, Bashar al-Assad, krig. Og i stedet for at hjælpe civile med livreddende hjælp bomber Rusland og Assad nødhjælpskonvojer, hospitaler og de mennesker, der desperat forsøger at holde sig i live.

Udenrigsministrene fra Frankrig og Storbritannien rettede også voldsom kritik mod Rusland og sagde, at landet kan være skyldigt i krigsforbrydelser.

Omkring 124 mennesker, hovedsageligt civile, er blevet dræbt i voldsomme bombeangreb på beboelsesområder i det oprørskontrollerede østlige Aleppo, efter at hæren torsdag forsøgte at overtage området.

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.