Russisk trawler sank på få minutter

1400 mand leder efter overlevende efter russisk trawler-tragedie. Mindst 54 frygtes døde

54 personer frygtes døde efter en trawler-tragedie i Okhotskehavet ud for den russiske østkyst. (Foto: Russiske myndigheder og Bing Maps)
54 personer frygtes døde efter en trawler-tragedie i Okhotskehavet ud for den russiske østkyst. (Foto: Russiske myndigheder og Bing Maps)

Den russiske trawler Dalniy Vostok sank på bare femten minutter efter at have ramt et isbjerg Skærtorsdag morgen. Det gik så hurtigt, at skibet ikke engang nåede at udsende nødsignaler, skriver det russiske medie rt.com.

Alle fire redningsbåde er blevet lokaliseret, men redningsmandskabet frygter, at omkring 20 personer ikke nåede at forlade skibet, før det gik ned.

I alt var der 132 personer om bord på trawleren, som sank i Okhotske-havet nær Kamtjatka-halvøen, da det ramte et isbjerg

54 personer er lige nu bekræftet døde, efter deres lig er blevet hejst op af det iskolde vand.

63 personer er reddet i land - mange skadet af forliset eller ramt af hypotermi efter at have opholdt sig i vandet.

Omkring 15 savnes stadig.

 

Russiske myndigheder oplyser, at Dalniy Vostol kan have ramt en drivende isflage, som har slået hul på skroget og oversvømmet maskinrummet.

Vandtemperaturen i området er omkring frysepunktet, hvilket gør det næsten umuligt at overleve længere end 20 minutter i vandet.

1400 mand på skibe og i helikoptere deltager lige nu i redningsaktionen i området, hvor der meldes om halvanden meter høje bølger. Sigtbarheden er 24 kilometer og vindstødene nærmer sig 10 meter i sekundet.

78 af besætningsmedlemmerne var fra Rusland, mens 54 havde andre nationaliteter. Ingen danskere var om bord.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere