Annonce:
Annonce:

Russiske desertører flygtet til sydkoreansk lufthavn

Fem russiske mænd flygtede i efteråret fra militærtjeneste i Rusland, efter krigsnationen optrappede sin mobilisering til krigen i Ukraine. Nu sidder de fast i en Sydkoreansk lufthavn

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Fem russere har i månedsvis opholdt sig i den sydkoreanske lufthavn Incheon. Her er de strandet, da de hver især flygtede fra Rusland i efteråret.

Alle fem flygtede, fordi de nægtede at lade sig indskrive i det russiske militær. Rusland optrappede i september sin hvervning til at understøtte landets øgede mobilisering i Ukraine.

Mændene har adgang til bad og til at vaske deres tøj i hånden, men de må ikke forlade afgangshallen.

Håber på asyl
'Jeg stirrede blindt på papiret, jeg havde modtaget i postkassen. Og da det indtraf, hvad der stod i brevet, skyndte jeg mig op i lejligheden, pakkede mit tøj og løb min vej. Så hurtigt som jeg kunne', fortæller en af de strandede russere Vladimir Maraktayev til Reuters.

Annonce:

Vladimir Maraktayev håber på at få flygtningestatus, men indtil videre har de sydkoreanske myndigheder afvist hans ansøgning, da de ikke anser flugt fra værnepligt som en gyldig grund til at give ham asyl.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Rusland optrappede sin hvervning af soldater til at deltage i Ruslands tilstedeværelse i Ukraine. Foto: Sputnik/Ritzau Scanpix
Rusland optrappede sin hvervning af soldater til at deltage i Ruslands tilstedeværelse i Ukraine. Foto: Sputnik/Ritzau Scanpix

The Terminal 2.0
Det er som en mild rekonstruktion af de omstændigheder, der førte til den oscarvindende film The Terminal med Tom Hanks i hovedrollen som den iranske flygtning Mehran Karimi Nasseri.

Mehran Nasseri var fanget i et diplomatisk limbo, da han ikke havde et oprindelsesland at vende tilbage til, Storbritannien nægtede ham indrejse og Frankrig lige så.

Nasseri døde sidste år som 76-årig af et hjertetilfælde i Charles de Gaulle-lufthavn i Paris, hvor han nåede at bo hele 18 år af sit liv i lufthavnens terminal 1.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: