Russiske fly angriber USA-støttede oprørere i Syrien

Få timer inde i en bebudet våbenhvile har russiske fly ifølge USA angrebet oprørere i det sydlige Syrien

Rusland bombarderede torsdag amerikanskstøttede oprørere i det sydlige Syrien, siger en højtstående embedsmand i Washington. Angrebene skete få timer inde i en bebudet våbenhvile, og de opfattes som russisk aggression, der vækker "alvorlig bekymring".

- Russiske fly gennemførte en række luftangreb nær al-Tanf mod syriske oprørsgrupper, som bekæmper Islamisk Stat, og som får amerikansk støtte, siger embedsmanden.

Også oprørere i Aleppo, som var Syriens største by før krigen med over to millioner indbyggere, blev udsat for luftangreb.

Overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder siger, at luftbombardementer og raketter ramte en række forskellige kvarterer i de dele af byen, som er under oprørernes kontrol. Syv mennesker blev dræbt.

Den syriske præsident, Bashar al-Assad, som har Rusland på sin side, har længe haft det som et af sine vigtigste mål at erobre kontrol over hele Aleppo. Storbyen har i flere år været delt i forskellige sektorer under regeringsstyrkernes og forskellige oprørsgruppers kontrol.

Mange tusinde civile er flygtet fra storbyen til landområderne i Aleppo-provinsen.

Aleppo, som var Syriens økonomiske centrum inden krigen, havde tidligere over to millioner indbyggere.

Det russiske forsvarsministerium opfordrede torsdag til en langvarig våbenhvile i Aleppo.

Udmeldingen om våbenhvilen kom få timer efter, at USA's udenrigsminister, John Kerry, også havde opfordret til en oprigtig indstilling af fjendtligheder i Syrien.

I maj indgik Rusland og USA en aftale om en våbenstilstand i Aleppo-regionen.

Den amerikanske udenrigsminister opfordrer både Rusland og andre involverede i krigen om at beslutte sig for, hvorvidt de tager en FN-godkendt våbenhvile alvorligt. Den omfatter hele Syrien.

/ritzau/AFP