Annonce:
Annonce:

Så meget er amerikansk drone værd

USA har ikke tænkt sig at sende en regning til russerne på den milliondyre drone, oplyser kilder i Pentagon

Ruslands ambassadør i USA skal stå skoleret i kølvandet på kollisionen mellem russisk jagerfly og amerikansk militærdrone. Rusland nægter sin skyld

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

32 millioner dollars eller 225 millioner kroner.

Så meget koster en amerikansk MQ-9-Reaper-drone som den, der tidligt tirsdag morgen styrtede i Sortehavet efter at have kollideret med et russisk Su-27-jagerfly.

Alligevel har USA ikke tænkt sig at sende en regning til russerne. Det oplyser kilder i Pentagon til flere amerikanske medier.

Rusland advarer: Det kan eskalere situationen

To russiske fly fløj i nærheden af den amerikanske drone, mens et af flyene angiveligt dumpede brændstof mod dronen under flyvningen. Det fik dronen til at styrte ned, og siden har USA åbent kritiseret russerne og blandt andet kaldt hændelsen 'usikker, uprofessionel og uansvarlig'.

Dronen er på størrelse med et lille propelfly og kan anvendes til overvågning og bære missiler. USA bruger også dronerne til angreb.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Annonce:

Rusland afviser på det kraftigste, at dets jagerfly ramte amerikanernes drone.

I stedet skriver det russiske forsvarsministerium, at ansvaret ene og alene er amerikanernes.

'De russiske jagerfly brugte ikke sine våben, kom ikke i kontakt med dronen og returnerede sikkert til deres flyveplads', meddeler ministeriet.

Russerne mener, at de amerikanske dronepiloter foretog skarpe manøvrer, der ledte til at dronen tabte højde og endte i Sortehavet.

Alligevel skulle den russiske ambassadør i USA, Anatoly Antonov, onsdag stå skoleret i det amerikanske udenrigsministerium. Uden at komme nærmere ind på detaljerne fortalte Antonov efterfølgende til tv-stationen CNN, at der blev 'udvekslet synspunkter' i sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: