Så stor er Nordkoreas hær i virkeligheden

Under overfladen af trusler lurer en mulig krig, men hvor store er Nordkoreas militære muskler egentlig. Få svaret herunder

Kim Jong-un har i månedvis spillet med sine militære muskler, imens Donald Trump gør det samme.

Trusler flyver frem og tilbage over Stillehavet, men hvor stærke er Nordkorea egentlig, når det kommer til stykket?

Flere medier heriblandt BBC, The Telegraph og Forbes har på baggrund af rapporten Military Balance 2017 og tidligere lignende rapporter forsøgt at danne sit et overblik over regimets militære styrke.

Og der er ingen tvivl. De er ikke i nærheden af USA.

Læs med herunder, hvor du kan se Nordkoreas styrke på forskellige parametre.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se de mange billeder herunder, hvor Nordkorea spiller med musklerne i forbindelse med en militærparade tilbage i april. Artiklen fortsætter under billederne.

Ekspert: Det er fake!
Ifølge den amerikanske militærekspert Michael Pregent, der har 28 års erfaring som officer i den amerikanske hær og nu arbejder på 'Hudson Institute' i Washington, så skal man ikke altid tro blindt på de nordkoreanske militærparader. Det hele kan være fake og opstillet.

Fox News har tidligere fået eksperten til at analysere en række billeder fra en tidligere militærparade tidligere i april, og her er dommen klar. Meget af det er fake, skriver mediet.

- Det handler mere om at sende et budskab end reel styrke på slagmarken, siger Michael Pregent til Fox News.

Portrætter fra Nordkorea: Bag dem lurer Kim Jong-un

Derudover fortæller han, at flere billeder, hvor de nordkoreanske soldater poserer med store projektiler kan være plastic.

- Hvis du ser på toppen af dem, så kan du se, at det er plastic. De er til grin, siger Michael Pregent og tilføjer, at Nordkorea rent faktisk godt kan have så store projektiler, men Kim Jong Un ville aldrig kunne tillade, at de ægte blev brugt til en parade.

Artiklen fortsætter under billedet

 

- Han ønsker nok ikke, at sådan en går af og rammer publikum, siger Michael Pregent til Fox News.

Samtidig giver han en bredside til de billeder af soldater med såkaldte AK-47-våben, som ligner noget, der kunne være en granat-kaster. Ifølge Michael Pregent er det langt fra en dødbringende granat-kaster, der er tale om, men derimod noget ganske ufarligt.

Der er derimod tale om nogle ekstra spiral-formede magasiner, der er berygtet for at blokere og ofte at gå i stykker. Til sidst undrer han sig også over, at der er flere billeder, hvor soldaterne har solbriller på. Ikke det bedste udstyr, hvis man er på vej i krig.

Se de mange nogle af de billeder, som eksperten kritiser herunder