Sårede bliver evakueret i Aleppo

Militante skal bringes fra det østlige Aleppo ud af byen, skriver militært medie. Følg med live her. ADVARSEL: STÆRKE BILLEDER

ADVARSEL: STÆRKE BILLEDER: Voldsomme angreb har i månedsvis ramt Aleppo og sendt civile fra hus og hjem, på flugt og sågar i døden - se, hvor hårdt krigen har ramt, i klippet her. (Video: AP)

En første konvoj med patienter er begyndt at køre fra øst til vest i Aleppo, siger overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium til nyhedsbureauet Reuters.

Ruslands forsvarsministerium siger samtidig, at russiske soldater er ved at gøre klar til at føre oprørere ud af Aleppo til Idlib. Denne operation er ifølge det russiske nyhedsbureau Tass beordret af præsident Vladimir Putin.

Rusland siger, at oprørerne på vej ud af Aleppo vil blive transporteret ud i 20 busser og 10 ambulancer i korridorer til byen Idlib.

- De syriske myndigheder garanterer sikker passage for oprørere, som forlader Aleppo, skriver det russiske nyhedsbureau RIA.

- Operationen bliver overvåget af overvågningsdroner, oplyser det russiske militær.

Civile har de seneste dage forsøgt at flygte fra Aleppo - nu er den første egentlige evakuering så endelig begyndt. (Video: AP)
Civile har de seneste dage forsøgt at flygte fra Aleppo - nu er den første egentlige evakuering så endelig begyndt. (Video: AP)

Det var et militært medie, som ledes af den libanesiske Hizbollah-bevægelse, der som det første medie rapporterede om den påbegyndte evakuering.

En højtstående officer i den syriske hær siger til det franske nyhedsbureau AFP, at en ny aftale er indgået om evakueringen af oprørere fra den sidste modstandslomme i det østlige Aleppo.

Kilden har ingen oplysninger om de tusindvis af desperate civile, der er fanget i den sønderbombede enklave. Evakueringen af civile skulle allerede være begyndt onsdag.

Tirsdag indgik de krigende parter en aftale om våbenhvile og evakuering af civile fra storbyen. Men onsdag morgen blev der rapporteret om nye bombardementer udført af regeringsstyrker mod Aleppo, og planerne om evakuering blev udsat.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.