Sad fanget i grotte i 17 dage: Nu er der nyt om drengenes tilstand

De 12 thailandske fodbolddrenge og deres træner bliver udskrevet i næste uge

Se de allerførste optagelser af de 12 befriede fodbolddrenge. (Video: AP)

Der er endnu flere gode nyheder fra det hospital, hvor 12 thailandske fodbolddrenge og deres træner bliver bliver behandlet, efter de var fanget i Tham Luang-grotten.

Allerede på torsdag i næste uge bliver de alle sammen udskrevet. Det oplyser landets sundhedsminister til nyhedsbureauet Reuters.

Han fortæller, at de er i gang med at komme sig både fysisk og psykisk efter det lange ophold i grotten.

- Vi skal desuden forberede børnene og deres familier på den opmærksom, som de vil få, når de bliver udskrevet, siger han til Reuters.

Foto: AP
Foto: AP

To af drengene havde lungeinfektioner efter opholdet i grotten, men der var ikke tale om noget alvorligt, oplyste læger tidligere på ugen på et pressemøde.

Det kom dog frem, at drengene i gennemsnit har tabt omkring to kilo hver under opholdet i grotten.

De 12 drenge og deres træner blev fanget 23. juni, da de efter en fodboldkamp gik ind i grotten, hvor de blev fanget af monsunregnen. De gik længere og længere ind, da vandet i grotten steg.

En mor til en af drengene blev nervøs, da han ikke vendte hjem efter kampen. Hun slog alarm, og man gik i gang med at afsøge området. Her fandt man drengenes cykler foran Tham Luang-grotten.

Hvilke mentale problemer kan de 12 drenge få efter deres ophold i grotten? Få svaret her

Narkoselægen Richard Harris. Han fik besked om faderens død kort efter, at de sidste drenge var reddet ud. Privatfoto Samfund Heltelægen reddede grotte-drengene: Få timer efter døde hans far

Godt en uge efter fandt britiske dykkere drengene og deres træner cirka fire kilometer inde i grotten.

I over en uge planlagde man en storstilet redningsaktion, inden man søndag gik ind i grotten og fik reddet de første fire drenge ud.

Det samme skete mandag, og tirsdag fik man de sidste drenge og deres træner ud. Derudover kom de tre Navy Seal soldater og en læge, som har tilset drengene, ud fra grotten.

Redningsaktionen er blevet fulgt verden over, og drengene har allerede opnået kultstatus. Det samme har træneren, den 25-årige Ekapol Chanthawong.

Gennem det hele nægtede den tidligere munk at spise noget af den mad, som gruppen havde med i grotten. Han brugte samtidig meditation til at holde børnene ved godt mod.

Richard Stanton (tv) var manden, der i mandags fandt gruppen af drenge i den oversvømmede grotte i Thailand. Han har tidligere reddet folk ud fra lignende situationer - blandt andre Jonathan Sims, der her fortæller om sine 10 dage i en mexicansk grotte. Foto: Ritzau Scanpix. Krig & katastrofer Var også spærret inde i grotte: Mareridtene stopper aldrig