Savnet fly fundet: Ramte et bjerg

Indonesiske myndigheder bekræfter, at forsvundet fly med 54 passagerer er fundet i bjergrigt område

Indonesiens transportministerie holdt søndag pressemøde om det forsvundne fly. (Video: AP)

Indonesiske myndigheder bekræfter nu, at det passagerfly, som blev meldt savnet tidligere søndag, er fundet i et bjergrigt område af det østlige Papua.

- Flyet er fundet. Ifølge lokale beboere har flyet ramt et bjerg. Verifikaitonsprocessen er stadig i gang, siger en embedsmand i Indonesiske transportministerium ifølge Ritzau.

Luftfartsmyndighederne mistede kontakten med flyet klokken 15 lokal tid (klokken 8 dansk tid) kort efter det var lettet fra Sentani-lufthavnen i regionens hovedstad Jayapura. Flyet var på vej til byen Oksibil i den sydlige del af regionen, oplyser den nationale redningstjeneste.

Se også: Passagerfly forsvundet i Sydøstasien

Der skulle være 54 personer på flyet. 44 voksne passagerer, fem børn og spædbørn og fem besætningsmedlemmer.

Flyet er fra luftfartsselskab Trigana Air. Det er endnu ikke oplyst, om der blandt passagerne er folk af anden nationalitet. Det vides heller ikke, om der er overlevende efter styrtet.

Det styrtede fly er af typen ATR 42-300.

Se også: Landsbybeboere: Fly er styrtet ned hos os

Trigana Air er på EU's 'sorte liste', så de ikke har lov til at flyve i Europa. Søndagens hændelse er selskabets 15. siden 1992, men den kan dog vise sig at være den mest alvorlige. I juli 1997 mistede 28 ud af de i alt 50 ombordværende mennesker, da flyet styrtede ned kort efter, det var lettet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Klik rundt på grafikken for at se det, vi på nuværende tidspunkt ved om flyets rute.