Seks mennesker døde i Pakistan efter kraftigt jordskælv

Først var der ingen meldinger om dræbte efter søndagens jordskælv i Pakistan. Mandag er seks bekræftet døde

Seks mennesker er døde og syv andre kvæstet i det nordlige Pakistan som følge af det jordskælv, der søndag ramte et afsides beliggende område i landet tæt på grænsen til Afghanistan. Det oplyser pakistanske myndigheder mandag.

Bygninger i både den pakistanske hovedstad, Islamabad, den afghanske hovedstad, Kabul, og den indiske hovedstad, New Delhi, rystede i over et minut efter skælvet, fortæller vidner ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Skælvet havde en styrke på 6,6.

Også i den pakistanske by Lahore, som ligger 630 kilometer fra epicentret, kunne man mærke rystelser.

Ifølge overvågningstjenesten USA's Geologiske Overvågning (USGS) var jordskælvet centreret tæt på byen Chitral i det nordlige Pakistan og havde en dybde på 210 kilometer.

I oktober sidste år ramte et jordskælv på 7,5 samme område, hvor flere end 300 mennesker blev dræbt, og tusinder af hjem blev ødelagt.

Hindu Kush-området mellem Pakistan og Afghanistan er et seismologisk meget aktivt område, der regelmæssigt oplever jordskælv.

For lidt over et årti siden kostede et jordskælv med en styrke på 7,6 omkring 75.000 mennesker livet i et andet område i det nordlige Pakistan.