Selvmordsbomber dræber ni ved afghansk begravelse

Angrebsspiral i Afghanistan undergraver Nato-forsikringer om, at situationen i Afghanistan er stabil

Følg Krig & katastrofer

Et selvmordsangreb ved en begravelse i Afghanistan kostede mandag mindst ni mennesker livet, siger embedsmænd i landet. Samtidig tager usikkerheden til forud for tilbagetrækningen af den sidste del af Nato-styrken, som har kæmpet mod Taliban i 13 år.

Selvmordsbomben ved begravelsen kommer efter en række angreb i Kabul, hvor der er frygt for, at nedsat sikkerhed kan udløse en voldsspiral.

- En selvmordsbomber til fods detonerede sprængstofferne midt i en gruppe mennesker, som deltog i en begravelsesceremoni i distriktet Burka, siger Aminullah Amarkhil, der er politichef i Baghlan provinsen.

Ifølge de første rapporter blev ni mennesker, deriblandt to politifolk, dræbt, mens 18 blev kvæstet, da en lokal klanleder skulle begaves, siger han videre.

Angreb på britisk ambassadebil i Kabul koster fem livet

Kabuls politichef går af efter angrebsbølge

Taliban har i den seneste tid angrebet gæstehuse, ambassadekøretøjer, militærets busser, afghanske soldater og et kvindeligt medlem af parlamentet.

Præsident Ashraf Ghani har i en reaktion på angrebene betegnet Taliban som et "lille mindretal, der forsøger at tage nationen som gidsel."

Politichefen i Kabul trak sig søndag, efter at det var blevet bekræftet, at tre sydafrikanere og en afghaner blev dræbt i et angreb udført lørdag.

- General Zahir Zahir har fortalt indenrigsministeriet, at han ikke vil fortsætte i sit job. Ministeren har accepteret hans opsigelse, siger en talsmand.

Det var en sydafrikansk far og hans to børn - en søn og en datter - der blev dræbt i den afghanske hovedstad lørdag aften under et Taliban-angreb mod en indhegnet bebyggelse for udlændinge.

Taliban har også været yderst aktiv i provinsen Helmand de seneste dage. Der har været flere angreb på afghanske soldater og politistyrker.

De seneste ugers angreb har underløbet Natos påstand om, at situationen i Afghanistan er stabil.

BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+