Selvmordsbomber i Bagdad dræber 70

Bomber var rettet mod shiamuslimsk bydel, og Islamisk Stat har påtaget sig ansvaret

Mindst 70 mennesker blev dræbt, da to selvmordsbomber sprang søndag eftermiddag på et travlt marked i den irakiske hovedstad, Bagdad. Det skete i den shiamuslimske bydel Sadr City.

Det oplyste politiet, læger og lighuse i den irakiske hovedstad søndag aften.

Ifølge kilder i politiet var de to bombemænd kommet kørende på motorcykler, og de detonerede deres sprængladninger på et populært marked for mobiltelefoner i Sadr City.

Udover de dræbte blev over 100 såret ved attentatet. Søndagens bomber i Sadr City er det mest blodige angreb i Irak i år.

Den militante sunnimuslimske bevægelse Islamisk Stat tager skylden for angrebet i en udtalelse, der cirkulerer på internettet.

- Vores sværd vil ikke ophøre med at hugge hovederne af de afvigende dyrkere af flere guder, uanset hvor de er, hed det i en erklæring, som var rettet mod shiamuslimer.

Få timer inden angrebet blev irakiske styrker i udkanten af Bagdad angrebet, og mindst 12 blev dræbt.

Kilder i de irakiske sikkerhedsstyrker anklagede Islamisk Stat for at stå bag angrebet, hvor selvmordsbombere i køretøjer og til fods slog til mod irakiske styrker 25 kilometer fra Bagdads centrum tæt på den internationale lufthavn.

Ifølge hæren og politikilder kom angriberne fra områderne Garma og Falluja, som fortsat kontrolleret af Islamisk Stat.

Irakiske styrker støttet fra luften af den amerikansk-ledede koalition har drevet Islamisk Stat væk fra store dele af den vestlige provins Anbar. Det ventes at være optakten til et snarligt angreb på storbyen Mosul i det nordlige Irak, som Islamisk Stat erobrede i sommeren 2014.

Men Islamisk Stat har stadig været i stand til at ramme mål uden for de områder i Irak, som de militante muslimer kontrollerer.