Sidste billede på vej til dødsflyet: Adios Barcelona

En iransk journalist lagde angiveligt dette billede på Instagram, kort før han steg på Germanwings rute 9525, som styrtede i Alperne i sidste uge

Hussein Javadi tog et billede af sit spejlbillede, kort før han forlod sit hotel i Barcelona, og steg om bord på Flight 4U9525, der styrtede i Alperne få timer senere.
Hussein Javadi tog et billede af sit spejlbillede, kort før han forlod sit hotel i Barcelona, og steg om bord på Flight 4U9525, der styrtede i Alperne få timer senere.

- Adios Barcelona, skrev den iranske sportsjournalist Hossein Javadi på Instagram, hvor han lagde dette billede op tidligt tirsdag morgen i sidste uge.

Timer senere blev han ét blandt 148 andre ofre for den tyske pilot Andreas Lubitz, der ifølge den tyske anklagemyndighed styrtede Hossein Javadis fly, Flight 4U9525, direkte ind i Alperne, hvor det blev pulveriseret, da det ramte en bjergside.

Billedet er lagt på Twitter af hans ven Maysam Bizær dagen efter styrtet, skriver norske VG.

- Min gode gamle ven Hossein Javadi var blandt dem, som blev dræbt i Frankrig. Han tog dette billede, da han forlod Barcelona, skriver Bizær.

Javadi var journalist på den iranske avis Vatan-e-Emrooz.

Også Javadis journalistkollega Milad Hojjatoleslami var om bord på Flight 4U9525. De to journalister var blandt et selskab på fire iranske journalister, som var i Europa for at dække en række sportsbegivenheder.

Michael Tsokos leder arbejdet med at identificere ligene (AP/ PR Foto) Krig & katastrofer - 30. mar. 2015 - kl. 05:24 Har bjærget 600 ligdele: Synet vil hjemsøge mig for evigt

Se hvad der skete i de skæbnesvangre minutter herunder:

Med flyet ved et tilfælde
Journalisterne lavede dog et par ændringer i sidste øjeblik under deres ophold i Wien, hvilket betød at kun Javadi og Hojjatoleslami tog til Spanien for at dække fodboldopgøret El Clásico, mellem spanske FC Barcelona og Real Madrid.

De to andre journalister, Payam Younesipour og Saeed Zahedian, blev i Wien for at dække det iranske fodboldlandsholds træning.

Det betød, at de aldrig kom med Flight 4U9525.

- Lige siden i går har jeg ikke lavet andet end at spørge mig selv, hvad skete det? Vi kunne have været døde nu. Gud reddede os, sagde Younesipour over telefonen til den britiske avis Guardian dagen efter ulykken.

Begge journalister følte sig ekstremt heldige.

Det iranske udenrigsministerium bekræfte onsdag, at de to journalister Hossein Javadi og Milad Hojjatoleslami var om bord på flyet.

Den iranske præsident, Hassan Rouhani, kondolerede, blandt andet via Twitter.

Se også: Flystyrt: Frankrig bygger vej til ulykkesstedet

 

Entusiastisk omkring turen
Hussein Javadi var en venlig og omsorgsfuld mand med stor passion for fodbold og sit arbejde, fortalte Maysam Bizær til det britiske medie London Evening Standard.

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, at han ikke længere er i blandt os. Det er et meget trist tab. Han vil virkelig være savnet, siger Bizær, som arbejder på den iranske tv-station PressTV.

Bizær havde kendt Javadi i over 20 år. De plejede at spille fodbold sammen, da de var unge, fortæller han.

- Det er kun en uge siden, jeg talte med Hussein, lige før han tog fra Iran til Spanien. Han var meget entusiastisk omkring turen, siger Bizær.

Læs om nogle af ofrene for Andreas Lubitz' handling herunder ved at trykke på de farvede felter på grafikken. De dræbtes placering i flyet er rekonstrueret efter den passagerliste fra flyet, som flere internationale medier er kommet i besiddelse af.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se også: Nye oplysninger: Her er kaptajnens sidste ord til dødspilot

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere