Sidste ord fra forlist skib i Bermuda-trekanten: 'Kærlighed til jer alle'

Fragtskibet El Faro havde 33 personer om bord, da det sank under en orkan i torsdag. Nu fortæller pårørende om de sidste beskeder fra deres kære på skibet

USA's kystvagt har offentliggjort denne video, der viser fundet af en af redningsbådene fra det forliste fragtskib. (Video: AP)

Det spinkle håb, om at hendes datter, Danielle Randolph, ville vende tilbage fra fragtskibet El Faro i live, blev mandag endnu mindre for Laurie Bobilleot.

Den amerikanske kystvagt har nemlig i dag meddelt, at netop El Faro sank, da skibet befandt sig tæt på hjertet af orkanen Joaquin i Bermuda-trekanten torsdag. Skibet havde kurs mod Puerto Rico, efter det var sejlet fra Jacksonville i den amerikanske stat Florida. Det skriver blandt andre First Coast News.

I netop Jacksonville i Florida sidder Laurie Bobilleot nu sammen med andre pårørende til de 33 personer om bord på fragtskibet. Der har de opholdt sig for at få opdateringer om, hvordan eftersøgningsarbejdet gik.

- Sidst jeg hørte fra Danielle, var det via en email, som hun sendte mig fra skibet. Der stod: 'Jeg ved ikke, om du har fulgt med i vejret, men der er en orkan herude, og vi har retning direkte mod den. Det er en kategori tre, og vindene er virkelig slemme, og havet er ikke godt. Kærlighed til jer alle', siger besætningsmedarbejderens mor, Laurie Bobilleot, ifølge det amerikanske medie.

Danielle Randolph's mor ved, at hun arbejdede med det, hun elskede (Privatfoto)
Danielle Randolph's mor ved, at hun arbejdede med det, hun elskede (Privatfoto)

Et drømmejob
Efter kystvagten fortalte, at det nu er sikkert, at skibet er sunket, er de pårørende blevet i byen for at få seneste nyt fra redningsaktionen, som stadig er i gang.

Dette satellitbillede viser orkanen over Bahamas. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 2. okt. 2015 - kl. 19:41 Orkanen Joaquin raser: Skib med 33 forsvundet siden torsdag

- Siden hun var fem, har hun ønsket at sejle med skibe. Hun sagde altid til mig, at 'hvis der sker noget med mig derude, mor, så er det okay. Jeg døde, mens jeg arbejdede med det, jeg ønskede at arbejde med', siger moderen til Danielle Randolph, Laurie Bobilleot.

Danielle Randolph var et af de 28 besætningsmedlemmer fra USA. De sidste fem havde polsk statsborgerskab. Nu venter de pårørende bare på, at kystvagten forhåbentligt kan fortælle, at de har fundet overlevende.

- Du håber og håber hver dag. Dagene går uden nyt. Ingen ved noget. Der er for mange spørgsmål, men ingen svar, siger Andrew Dabrowski til The Florida Times-Union. Andrew Dabrowski har rejst den lange vej fra Polen til Florida for at følge med, fordi hans nevø Peter, var om bord på El Faro.

Forsvandt i Bermuda-trekanten
El Faro nåede at sende nødsignaler, inden man mistede radiokontakten med det 224 meter lange fragtskib. På det tidspunkt havde orkanen udviklet sig til en kategori fire-orkan, med vindhastigheder der susede med op til 230 km/t. Orkanen fik også strømmen til at bryde helt sammen på Bahamas, som ligger omkring 120 kilometer fra det sted, hvor El Faro sidst gav lyd fra sig.

Orkanen Joaquin blev en kategori fire-orkan på en rangliste fra et til fem. Billedet her er taget fra Den Internationale Rumstation (Foto: NASA)
Orkanen Joaquin blev en kategori fire-orkan på en rangliste fra et til fem. Billedet her er taget fra Den Internationale Rumstation (Foto: NASA)
 

Se også: Redningskrans fundet efter fragtskibs forsvinden i orkan

Eftersøgningsarbejdet foregår fra luften, og den dækker et område på 70.000 sømil i området, som er kendt som Bermuda-trekanten.

Bermuda-trekanten dannes mellem Puerto Rico, Bermuda og Florida. El Faro forsvandt lige i det område (Foto: Marinetraffic.com)
Bermuda-trekanten dannes mellem Puerto Rico, Bermuda og Florida. El Faro forsvandt lige i det område (Foto: Marinetraffic.com)

- Det er fortsat en aktiv eftersøgningsaktion, siger Bobby Nash fra kystvagten i Miami i Florida.

Ind til videre har man kun fundet et enkelt lig. Derudover har man fundet flere dele med vraggods. Ved noget af det fandt man også en redningsvest med uidentificerbare dele i og en redningskrans.

Se også: Kystvagt finder vraggods hvor fragtskib forsvandt