Sikkerhedsråd holder hastemøde om Aleppo

De 15 medlemmer af FN's Sikkerhedsråd skal onsdag diskutere de seneste uroligheder i den syriske storby

FN's Sikkerhedsråd er blevet hasteindkaldt til et møde onsdag, hvor situationen i den syriske by Aleppo er på dagsordenen.

Daglige meldinger om angreb, der koster civile liv, truer arbejdet med at nå frem til en form for fredsaftale i det krigshærgede land.

Det er Frankrig og Storbritannien, der har indkaldt til mødet.

- Aleppo står i flammer, og det er meget væsentligt, at vi fokuserer på dette vigtige punkt, siger Storbritanniens FN-ambassadør, Matthew Rycroft.

Hans franske modstykke, Francois Delattre, beskriver Aleppo som et symbol på modstanden mod præsident Bashar al-Assads styre og sammenligner byen med det besatte Sarajevo under krigen i Bosnien i 1990'erne.

De 15 medlemmer af Sikkerhedsrådet skal på mødet have en gennemgang fra FN-diplomaten Jeffrey Feltman af situationen i Aleppo, hvor der i de seneste kampe tirsdag er blevet dræbt 19 personer ifølge flere kilder i byen.

Imens siger Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, at Moskva er i gang med at stable en våbenhvile på benene i Aleppo.

- Jeg håber, at vi inden for den nærmeste fremtid - måske endda inden for de næste timer - kan annoncere en sådan beslutning, lød det fra Lavrov efter et møde tidligere tirsdag med FN's Syrien-udsending, Staffan de Mistura.

Siden 22. april er kampene i Aleppo blusset op, og flere end 270 mennesker skulle være blevet dræbt i byen, som ligger i det nordlige Syrien.

Torsdag i sidste uge blev et hospital i et oprørskontrolleret område af den syriske storby ødelagt ved et direkte bombardement. Syriens Observatorium for Menneskerettigheder sagde, at mindst 27 personer omkom.