Skibskatastrofe i Kina: Fem døde og hundredvis savnede

Kun mellem 12 og 20 ud af 458 passagerer er indtil nu reddet, efter at en færge forliste i den kinesiske Yangtze-flod mandag aften. Blandt dem er kaptajnen, som har fortalt, at forliset skyldes en orkan

(Video: AP)
Følg Krig & katastrofer

Fem lig er blevet hevet op af Yangtze-floden i den sydlige del af Kina, efter at en færge med 458 personer om bord sank mandag aften i hårdt vejr, skriver Reuters.

15 timer efter færgens forlis kort efter kl. 21.30 mandag savnes hundredvis af passagerer fortsat. Det får frygten for, at der kan være tale om den største katastrofe i årevis i Kina, til at stige.

Redningsarbejdere fortæller, at de kan høre råb om hjælp, når de slår med en hammer siden af færgen, som er delvist under vand. Ifølge Associated Press var passagererne ombord hovedsageligt ældre mennesker, som var på cruise fra Nanjing til den sydvestlige by Chongqing.

Mere end 30 skibe og 3.000 redningsarbejdere er i øjeblikket i gang med en redningsaktion. Også dykkere er blevet sendt ind, oplyser nyhedsbureauet Associated Press. Politiet har små motorbåde i vandet, så de kan lede efter overlevende i det kraftige regnvejr. Kinas præsident, Xi Jinping, har beordret, at alle kræfter sættes ind i redningsarbejdet. Kraftig blæst og voldsom regn i området vanskeliggør dog redningsindsatsen.

Der er forskellige tal for, hvor mange passagerer, der er blevet reddet. Avisen People's Daily skriver ifølge Reuters, at kun 12 personer er kommet i sikkerhed, og at folk stadig er fanget inde i skibet. Det kinesiske nyhedsbureau Xinhua siger, at omkring 20 personer fra passagerskibet Eastern Star indtil videre er blevet fundet i live og bragt i sikkerhed.

Skibet er 76.5 meter langt og 11 meter bredt. Statsligt tv viser billeder af en redningsarbejder, der lader til at gøre klar til at skære sig vej ind i skibets bug.

Skibet sank i 15 meter dybt vand og drev derefter cirka tre kilometer.

Blandt de reddede personer er skibets kaptajn og maskinmester. De har fortalt, at skibet kæntrede og gik ned ved 21.30-tiden mandag aften lokal tid. Forliset skete kort tid efter, at skibet sejlede ind i en orkan, har de oplyst.

Både kaptajnen og maskinmesteren er ifølge Xinhua blevet tilbageholdt af politiet. De skal afhøres om, hvad der er gået forud for katastrofen.

Ifølge Xinhua var der cirka 405 kinesiske passagerer, fem ansatte fra et rejsebureau samt 47 besætningsmedlemmer på skibet. Færgen ejes af det kinesiske selskab Chongqing Eastern Shipping Corporation, som tilbyder krydstogter i området.

Den kinesiske premierminister, Li Keqiang, er taget til ulykkesstedet.

Yangtze floden er verdens tredje-længste flod og bliver nogle gange oversvømmet i monsun-sæsonen om sommeren.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+