Skød og sårede seks personer: Formodet gerningsmand bar nynazistisk tatovering i panden

En italiensk gerningsmand med højre-ekstremistiske holdninger skød og sårede seks afrikanske immigranter i en lille italiensk by

Den mistænkte mand, Luca Traini, har en nazi-tatovering i panden. Foto: AP
Den mistænkte mand, Luca Traini, har en nazi-tatovering i panden. Foto: AP

En italiensk højre-ekstremist er lørdag blevet anholdt, efter at seks afrikanske immigranter blev skudt og såret i den italienske by Macerata.

Manden har efterfølgende ifølge politiet erkendt, at han stod bag skyderiet.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Billeder fra politiet viser, at den mistænkte gerningsmand har en nynazistisk tatovering i panden, og billedet viser samtidig, at han var iklædt et stort italiensk flag, da han blev anholdt.

Myndighederne har efterfølgende identificeret manden, som hedder Luca Traini og er 28 år og er fra lokalområdet.

Ifølge politiet havde han ren straffeattest inden skyderiet, der fandt sted lørdag på åben gade.

Stillede op til valg
Nyhedsbureauet ANSA har talt med venner til Traini, derfortæller, at Trini tidligere har været forbundet med italienske højre-ekstremistiske partier som Forza Nuova og CasaPound.

Ifølge AP stillede han desuden sidste år op for det lokale indvandrerkritiske Northern Leauge-parti ved et regionalvalg sidste år, uden at det dog lykkedes ham at blive valgt.

Italiens indenrigsminister, Marco Minniti, mener derfor, at et indædt racehad lå bag lørdagens skyderi. Traini menes at have handlet alene og at have planlagt gerningen på forhånd.

Skyderiet lørdag fandt sted blot få dage efter drabet på den 18-årige italiener Pamela Mastropetro i Macerata. Her er en hovedmistænkt en immigrant fra Nigeria.

Politiet arbejder ud fra, at sagen kan have relationer til lørdagens skyderi, men det er endnu uvist. Ingen af de sårede personer i lørdagens skyderi menes at have relationer til drabet på den 18-årige kvinde.

Krimi Mindst fire sårede i italiensk skyderi: Borgmester råder folk til at blive indendøre