Skoledreng mistede sin mor til brutale terrorister

141 mennesker bekræftes dræbt efter Taliban-angreb mod pakistansk skole

TV: Se de rystende billeder her
Følg Krig & katastrofer

Hjerteskærende billeder fra Pakistan er dagen igennem kommet frem, efter det voldsomme terrorangreb, der tidligere på dagen rystede landet og hele verden.

Hele 141 mennesker er bekræftet dræbt, og heraf er 132 børn. De ni resterende ofre er ansatte på skolen. Derudover blev 121 elever og tre ansatte såret.

En af de dræbte er moderen til Mohammad Baqair, der er elev på skolen. Han blev selv såret under angrebet, men hans mor, der var lærer på skolen, blev dræbt, da Taliban pludselig angreb skolen og skød efter alt og alle.

Billedet af den knuste skoledreng, der går arm i arm med sin grædefærdige onkel, er efterfølgende blevet foreviget af en fotograf fra nyhedsbureauet AP, og det går nu verden rundt som en af de benhårde illustrationer af den ufattelige tragedie, der pludselig ramte de mange uskyldige skolebørn og lærere.

Angrebet blev i første omgang betragtet som en gidselsituation, men det viste sig hurtigt, at de talibanske angribere var nådesløse.

- Det lader til, at deres eneste formål var at dræbe de uskyldige børn. Det var det, de gjorde, siger Asim Bajwa, der er talsmand for det pakistanske militær, til AP.

Angrebet begyndte tidligt tirsdag morgen, da bevæbnede mænd trængte ind på skolen og begyndte at skyde på tilfældige mennesker. I løbet af kort tid kom militærpersonale til stedet, og de begyndte at gå i kamp med de bevæbnede mænd. Efter en lang og sej kamp, kunne det pakistanske militær omkring mørkets frembrud meddele, at de havde nedkæmpet alle de talibanske krigere. Ifølge officielle meldinger, blev i alt ni talibanere dræbt.

Angreb er blevet gengæld
Pakistans premierminister, Nawaz Sharif, fordømte hurtigt angrebet og svor, at det ikke ville gå ustraffet hen.

- Kampen vil fortsætte. Ingen bør være i tvivl om det, lød det.

Ifølge The Guardian har den pakistanske her allerede tirsdag aften iværksat angreb mod Taliban i de grænseregioner, hvor gruppen befinder sig, som modsvar på angrebet. Ifølge den pakistanske hærchef, er der blevet indledt 'massive luftangreb', efter de sidste talibanere var blevet dræbt på skolen.

En sikkerhedsvagt klædt i civil hjælper her evakuerede børn væk fra skolen, alt imens militærpersonale fortsætter kampen mod terroristerne .(Foto: AP)
En sikkerhedsvagt klædt i civil hjælper her evakuerede børn væk fra skolen, alt imens militærpersonale fortsætter kampen mod terroristerne .(Foto: AP)
 

Taliban har over for internationale journalister taget skylden for angreb, som angiveligt var en hævn mod angreb foretaget af den pakistanske hær. Derfor angreb gruppen skolen, som er kaldet Hærens Folkeskole og har tilknytning til militæret. Dødstallet ved tirsdagens angreb er det højeste nogensinde ved et terrorangreb i Pakistan. Det næsthøjeste er 139, der blev dræbt ved et bombeangreb mod den tidligere premierminister Benazir Bhutto i 2007.

Terror-angreb fordømmes
Verden over har det genlydt med fordømmelser over for angrebet, og også Pakistans normale ærkefjender fra nabolandet Indien har været ude for at vise opbakning til landet efter det brutale angreb. Således er hashtagget '#IndiaWithPakistan' blandt de mest trendende i nabolandet efter angrebet, og også Indiens premierminister Narendra Modi har fordømt angrebet.

- Det er et hensynsløst tilfælde af ufattelig brutalitet, der har kostet livet for nogen af de mest uskyldige mennesker - unge børn i deres skole, skriver han blandt andet på Twitter.

Civile pakistanere protesterer mod Talibans brutalitet. (Foto: AP)
Civile pakistanere protesterer mod Talibans brutalitet. (Foto: AP)
 

Også USA's præsident Barack Obama har udtrykt sin medfølelse.

- Ved at gå efter skolebørn og lærere i dette afskyelige angreb, har terrorister endnu en gang vist deres moralske fordærv. Vi står sammen med den pakistanske befolkning, og gentager USA's støtte til den pakistanske regering i dens bestræbelser på at bekæmpe terrorisme og ekstremisme og promovere fred og stabilitet i regionen, lyder det fra Obama.

 

 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+