Annonce:
Annonce:

Skovbrand har sprængt skala for luftkvalitet

Voldsom brand hærger stadig nær Fort McMurray i Canada. Flere tusinde arbejdere er nu også evakueret

På to døgn er branden ved Fort McMurray tidoblet i størrelse til at dække et område på 850 kvadratkilometer - et areal større end Bornholm. (Foto: AP)
På to døgn er branden ved Fort McMurray tidoblet i størrelse til at dække et område på 850 kvadratkilometer - et areal større end Bornholm. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Cirka 4000 oliearbejdere er mandag blevet evakueret fra lejre nær byen Fort McMurray i Canada, hvor der bliver udvundet olie fra tjæresand.

For to uger siden blev alle byens indbyggere evakueret på grund af en voldsom naturbrand, og det er flammernes hærgen, der nu er rykket et skridt tættere på oliearbejdspladserne, skriver avisen Toronto Star.

Samtidig advarer lokale myndigheder i delstaten Alberta om en luftkvalitet, der er så dårlig, at det er farligt og kan betyde forsinkelser i genopbygningen af byen.

Normalt måles kvaliteten af luften på en skala fra 1-10, hvor 10 er det værste, men mandag nåede indekset op på 38, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Annonce:

- Albertas sundhedsmyndigheder anbefaler alle personer, der har planlagt at vende tilbage til området af forskellige årsager, til ikke at vende hjem, før luftforholdene er blevet bedre, siger Rachel Notley, Albertas premierminister, ifølge Toronto Star.

- Yderligere er beredskabsfolk blevet forsinket i at kunne vende tilbage. Det er en udvikling, der potentielt forsinker oprydningen og muligheden for at vende hjem, siger hun videre.

Karen Grimsrud, der står i spidsen for Albertas sundhedsmyndigheder, siger ifølge avisen, at luftkvaliteten formentlig vil blive i den ekstreme kategori de kommende dage. Derfor bør arbejdere, der fortsat er i området, bære masker.

Fort McMurrays mere end 80.000 indbyggere har netop taget hul på deres tredje uge væk hjemmefra. De opholder sig på hoteller, campingpladser eller i modtagecentre syd for byen.

For at hjælpe dem har provinsen uddelt forudbetalte kreditkort, hvilket indtil videre er løbet op i en samlet regning på 60 millioner canadiske dollar, skriver Toronto Star.

Annonce:

De lokale myndigheder anslår, at branden opsluger mellem 30 og 40 meter land i minuttet, og det ventes, at den vil have brændt sig seks kilometer tættere på arbejdslejrene i olieområdet i løbet af to timer.

Det er dog ikke sikkert, at branden når frem til olieudvindingerne.

2400 bygninger er blevet ødelagt, men infrastruktur som hospitaler, vandanlæg, skoler og en lufthavn har ikke fået de store skader.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: